JAV gali atsiųsti monstrišką ginklą. Rusams tai bus košmaras  ()

Jungtinės Valstijos planuoja kurti Ukrainos „ateities pajėgas“, kurios galėtų atgrasyti nuo tolesnės Rusijos agresijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV mano, kad karas Ukrainoje gali tęstis 2024 m., todėl svarsto galimybę perduoti Ukrainai ilgesnio nuotolio kasetinius šaudmenis. Tai teigiama „The Washington Post“ analitinėje medžiagoje.

„Vertindami tikimybę, kad karas tęsis kitais metais ir galbūt vėliau, Bideno administracijos pareigūnai svarsto keletą svarbių naujų būdų, kaip padidinti Vakarų paramą. Pavyzdžiui, Vašingtone vis labiau remiamas kasetinės amunicijos tiekimas raketų artilerijai, kuri gali smogti giliau nei artilerijos versijos, kurias Jungtinės Valstijos pradėjo tiekti praėjusį mėnesį“, – rašoma leidinyje.

Pažymima, kad JAV planuoja Ukrainos „ateities pajėgas“, kurios galėtų atgrasyti nuo tolesnės Rusijos agresijos.

„F-16, kurie pradės atvykti po kelių mėnesių, bus to dalis, tačiau JAV pareigūnai bendradarbiauja su sąjungininkais kurdami daugybę kitų ginklų sistemų ir rengdami mokymus“, – sakoma pranešime.

 

Be to, pažymima, kad nepaisant to, kad Ukraina prašo tolimojo nuotolio ATACMS raketų, kurios galėtų smogti Rusijos užnugaryje, JAV ir toliau priešinasi, baimindamosi, kad neturi pakankamai ATACMS aprūpinti Ukrainą nepakenkiant jos pačios kovinei pasirengimui, nes ji turi būti pasirengusi galimam konfliktui su Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(2)
(81)

Komentarai ()