Atsiveria pasaulis. „Wagner“ smogikai Baltarusijoje gauna naujas pilietybes  ()

Pasak politiko Pavelo Latuško, samdiniai gavo dokumentus išgalvotais vardais. Baltarusijos pilietybės registravimas tikriausiai susijęs su pasirengimu naujoms provokacijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusija „Wagner“ samdiniams pradėjo išduoti naujus pasus, kad išplėstų savo galimybes visame pasaulyje. Apie tai rugpjūčio 28 dieną interviu PAP kalbėjo Baltarusijos opozicionierius, Jungtinio pereinamojo laikotarpio kabineto pirmininko pavaduotojas Pavelas Latuško.

Anot jo, naujos pilietybės ir dokumentų išdavimas jau pradėtas. Be to, juose yra ne tikri samdinių duomenys, o fiktyvūs. Tai bus visiškai nauji žmonės.

„Patvirtintais duomenimis, „vagneriečiai“ gauna baltarusiškus pasus – tikrus dokumentus, tačiau išduodamus kitais vardais. Taigi jie gali tiesiog patekti į ES per sienos kirtimo punktus vykdyti sabotažo ir teroristinių išpuolių,“ – sako Pavelas Latuško.

Taip pat pažymėta, kad Baltarusijoje dabar liko mažiausiai keli tūkstančiai „Wagner“ kovotojų. Politikas Aleksandras Lukašenka neprieštarautų, jei jie liktų šalies viduje, tačiau dėl reikšmingo niuanso to nebus. Baltarusija neturi pakankamai finansinių išteklių išlaikyti didelę kovotojų grupę.

 

Opozicionierius įsitikinęs, kad artimiausiu metu dalis „vagneriečių“ išvyks į Afriką, dalis pasirašys sutartis su Gynybos ministerija, o kiti išvažiuos arba toliau gyvens Baltarusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()