„Jis turėjo nužudyti kariuomenės vadovybę.“ Pakliuvo itin slaptas FSB agentas (Audio)  ()

Ukrainoje sulaikytas FSB snaiperis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo tarnybos kontržvalgyba sulaikė dar vieną Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentų tinklo narį, kuris šių metų gegužės 9 d. Zaporižios srityje rengė pasikėsinimą į Gynybos pajėgų vadovybę. 

Pasak Ukrainos saugumo tarnybos spaudos centro, tos dienos išvakarėse buvo sulaikyti du priešiškos grupės organizatoriai. Vėliau buvo demaskuotas jų bendrininkas, kuris savo bute po 6 metų dukters lova slėpė ginklus ir šaudmenis.

Pažymima, kad dabar Ukrainos saugumo tarnyba susekė ketvirtąjį FSB agentų tinklo narį šaukiniu „Fantomas“. Po kelių jo pakalikų sulaikymų jis pasislėpė ir taip bandė išvengti bausmės.

Pasak tyrėjų, paaiškėjo, kad kaltinamasis yra rajono centro gyventojas, buvęs kariškis, įgudęs šaudyti „Vintorez“ tyliuoju snaiperio šautuvu. Šis ginklas gaminamas Rusijos Federacijos teritorijoje ir pirmiausia naudojamas Rusijos specialiųjų pajėgų padaliniuose.

Pagal turimą informaciją, būtent iš tokio šautuvo „Fantomas“ turėjo įvykdyti pasikėsinimą į Pietų fronto fronto priekinėje linijoje kovojančių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinių dalinių vadovybę.

 

„Neutralizavus kitus agentūrinės grupės dalyvius, vėliau FSB atstovas vėl susisiekė su „Fantomu“. Per ryšio sesiją jis savo agentui iškėlė naują užduotį – sureguliuoti priešo smūgį į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakines pozicijas naudojant rusiškas liepsnosvaidžių sistemas „Solncepiok“. Norėdamas surinkti žvalgybinę informaciją apie ukrainiečių gynėjų dislokacijos vietas, agentas bandė pasitelkti savo pažįstamus iš regiono fronto rajonų. Surengę kelių etapų specialiąją operaciją Saugumo tarnybos pareigūnai sulaikė Rusijos agentą ir taip užkirto kelią priešo smūgiui į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakinius dalinius. Per kratas sulaikytojo gyvenamojoje vietoje konfiskuota daugiau kaip pusė tūkstančio įvairaus kalibro šovinių, tarp jų ir „308 win“ šovinių, skirtų šaudyti iš snaiperio šautuvo“, - teigiama pranešime.

 

Remiantis surinktais įrodymais planuojama pareikšti įtarimus pagal du Ukrainos baudžiamojo kodekso straipsnius. Užpuolikui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: