„Mums jų reikia daugiau!“ Šluoja viską. Mūšyje pasirodė dar neregėti ginklai „Ratel“ (Video)  ()

Robotas kamikadzė talpina 40 kilogramų sprogmenų ir jau padeda kai kuriems kariuomenės daliniams tiekti minas tiesiai į okupantų pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji dronai ir autonominės antžeminės platformos, kurias neseniai išbandė Statistikos ministras Mychailo Fedorovas, iškeliauja į frontą. Tarp jų yra antžeminė robotų platforma „Ratel“* (ukrainietiškai žinomas kaip „Medoid“), TSN eteryje pranešė vienas jos kūrėjų Tarasas Ostapčukas, tarnavęs 120-ajame atskirame žvalgybos batalione.

*Angliškai ratel, arba honey badger yra bitėdis barsukas.

Šis robotas kamikadzė aprūpintas elektros varikliu, leidžiančiu vogčiomis prisėlinti prie priešo net penkių kilometrų atstumu. Jis gali įteikti iki 40 kilogramų sveriančią mirtiną „dovaną“ – 120 mm prieštankines ar priešpėstines minas.

„Pagrindinė šio antžeminio drono užduotis – sunaikinti priešo įrangą ir personalą“, – sako autonominės platformos kūrėjas Tarasas Ostapčukas.

Be roboto kamikadzės, yra dar du evakuaciniai dronai, kurie šiuo metu pradedami gaminti. Šios autonominės platformos ne tik išgelbės Ukrainos didvyrių gyvybes, ištraukdamos juos iš priešo ugnies, bet ir pristatys amuniciją ar medicinos reikmenis tiesiai į fronto liniją. Taraso Ostapčuko teigimu, autonominis robotas „Ratel“ jau buvo išbandytas fronte, o kariuomenė labai gerai vertina į šią nepilotuojamą sistemą.

 

„Vaikinai nori turėti kuo daugiau tokių nepilotuojamų platformų“, – sakė karo inžinierius.

„Ratel“ lengvai įveikia iki 25 centimetrų aukščio kliūtis ir puikiai juda smėliu. „Kur pravažiuos džipas, ten pravažiuos ir mūsų „Medoid“, – patikino kūrėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()