„To dar nebuvo. Viską lygina su žeme.“ BILD apšalusi, ką daro Ukraina (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vienai Rusijos karių grupei naudoja iki 5 kasetinių šaudmenų, derindamos artilerijos apšaudymą su įprastomis granatomis ir dronų atakomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas įgauna pagreitį naudojant kasetinius šaudmenis, gautus iš JAV.

Apie tai rašo BILD žurnalistas Julianas Repke.

Daugiau nei metus Rusijos armija turėjo ugnies pranašumą visame Ukrainos fronte, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš esmės smogė tik tiksliais smūgiais, nes amunicijos visada trūko.

Tačiau pastarosiomis dienomis, pasak BILD žurnalisto, vaizdas ėmė kardinaliai keistis. Jis skelbia apie naują Ukrainos taktiką. Dabar Ukrainos kariuomenė artilerijos ugnimi apšaudo Rusijos karių koncentracijas.

Tai palengvina ne tik 155 milimetrų artilerija, kurios Ukraina turi daugiau kaip 400 vienetų, bet ir dideli kiekiai kasetinės amunicijos, gabenamos iš JAV.

Daugybė Ukrainos dronų padarytų vaizdo įrašų rodo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos visur naudoja kasetinius sviedinius.

Repke apskaičiavo, kad Ukrainos kariuomenė naudoja iki penkių kasetinių šaudmenų vienai Rusijos karių grupei, derindama artilerijos apšaudymą su įprastomis granatomis ir dronų atakomis. Viskas sulyginama su žeme.

Susitarimą uždrausti masinį kasetinių šaudmenų naudojimą pasirašė 110 iš 193 JT šalių, tačiau nei Rusijos, nei Ukrainos šiame sąraše nėra. RF ginkluotosios pajėgos kasetinius sviedinius naudoja nuo pat įsiveržimo į Ukrainą pradžios.

 

Repke pažymi, kad jei kontrpuolimo pradžioje Ukrainos kariai daugiausia atakavo nedidelėmis grupėmis prisidengę tankais, tai dabar labiau pasikliauja priešo slopinimu artilerijos ugnimi.

„Kartais mums reikia nuo dešimties iki dvylikos artilerijos sviedinių, kad būtų atidarytas gerai apsaugotas priešo lizdas“, – BILD sakė vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: