OSINT analitikai skelbia rimtus įvykius. Ties Verbovės kaimu pramuštas frontas  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pėstininkai sėkmingai padidino tarpą „Surovikino linijoje“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-06 OSINT analitikai skelbia rimtus įvykius. Ties Verbovės kaimu pramuštas frontas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai išplėtė tarpą Rusijos gynyboje vadinamojoje „Surovikino linijoje“ netoli Robotynės gyvenvietės Zaporižios regione, pranešė OSINT analitikai. Savo išvadas jie daro remdamiesi nuotraukomis ir vaizdo įrašais iš fronto. 

Ukrainos kariškiai, tikėtina, pasiekė „Surovikino linijos“ tranšėjų sistemą ties Verbovės kaimu (netoli Robotynės), pranešama „GeoConfirmed“ „Twitter“ paskyroje. 

Autoriai pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šioje kryptyje pradėjo aktyviau naudoti pėstininkus. OSINT analitikas slapyvardžiu „Def Mon“ taip pat rašo apie tai, kad Ukrainos kariškiai pasiekė griovius netoli Verbovės. 

Aktyvias kovas prie Verbovės, be kita ko, patvirtina vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota deganti rusų pėstininkų kovos mašina, kurią geolokalizavo „OSINTtechnikal“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi Verbovės kryptimi taip pat fiksuoja projektas „DeepState“, kuris padėtį fronte atspindi žemėlapyje pagal turimas nuotraukas ir vaizdo įrašus. Per parą projekto žemėlapyje Ukrainos kontroliuojama teritorija netoli Verbovės padidėjo 5,37 kvadratinio kilometro.

Amerikos karo tyrimų institutas (ISW) patvirtino, kad pirmadienį Ukrainos pajėgoms pavyko pasiekti taktiškai reikšmingų laimėjimų prie Verbovės ir į pietus nuo Robotynės, įskaitant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų laimėjimus netoli Rusijos gynybinės linijos, kurios dar nepavyko pralaužti, sakoma projekte. ISW ekspertai pabrėžia, kad kol kas negali kalbėti apie „Surovikino linijos“ pralaužimą, nes Ukrainos sunkioji technika šiame rajone dar nepasirodė. ISW analitikas George'as Barrosas  pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikriausiai sudaro sąlygas rimtam proveržiui ties Verbove.

 

Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia puolimą Zaporižios srityje ir pasiekė sėkmės Novodanilovkos ir Novoprokopivkos (į pietvakarius nuo Robotynės) kryptimi.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu pranešė apie aktyvius Rusijos armijos veiksmus „siekiant pagerinti taktinę padėtį“ Robotynės ir Verbovės rajone. Kartu ISW pažymi, kad analitikai nepastebėjo jokių patvirtinimų apie Rusijos sėkmę šiame rajone.

„Surovikino linijos“ – tai gynybiniai statiniai, kuriuos Rusija pastatė okupuotose Ukrainos teritorijose ir su Ukraina besiribojančiuose Rusijos regionuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: