„50% mūsų!“ Prie Bachmuto panika. Rusai traukiasi. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Ukrainos gynėjai tęsia kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai tęsia kontrpuolimą iš karto dviejuose fronto sektoriuose: Bachmute ir Zaporižioje. Ir ten, ir ten yra didelių laimėjimų.

Rugsėjo 7 d., Karo studijų instituto analitikai išsakė pagrindines tezes apie situaciją mūšio lauke Ukrainoje. Rugsėjo 6 d. Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis kalbėjo apie Ukrainos gynėjų sėkmę pozicijose prie Bachmuto.

Rusijos karo tinklaraštininkai (ypač Z-kanalas „Du majorai“) patvirtino jo žodžius, teigdami, kad rugsėjo 5 ir 6 dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos žengė į priekį Kliščijivkos srityje. Iki šiol Ukrainos gynėjai perėmė 50% gyvenvietės kontrolę.

Dar vienas „Z karo vadas“ tvirtina, kad Kliščijivkos pakraštyje vis dar vyksta poziciniai mūšiai.

O Rusijos gynybos ministerija pripažino faktą, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažeidė sausumos linijas Kliščijivkos šiaurės vakaruose. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės spaudos tarnybos vadovas Ilja Jevlašas televizijos kanalo „Espress“ eteryje sakė, kad Kliščijivkoje tęsiasi miestų mūšiai, priešas traukiasi su nuostoliais.

 

„Pietiniame flange netoli Bachmuto priešas patiria gyvos jėgos ir įrangos nuostolių. Priešas toliau kovoja. Mūsų gynėjams sekasi Kliščijivkos kryptimi, metras po metro išlaisvinam mūsų žemę nuo įsibrovėlių. Mes ir toliau įsitvirtiname atkovotose pozicijose“, – pabrėžė Jevlašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: