[ŽT] Ne šiaip sau. Kas nutiko Maskvos generolui  ()

Rusijoje kartkartėmis sulaikomi įvairūs aukšto rango kariai. Neseniai buvęs Maskvos oro gynybos vadas Konstantinas Ogienko įkliuvo imdamas kyšį. Bet jo sulaikymo priežastys gali būti įvairios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-09 [ŽT] Ne šiaip sau. Kas nutiko Maskvos generolui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos politikas Genadijus Gudkovas, pažymėjo, kad korupcija yra dabartinės Rusijos sistemos esmė, prasmė ir tikslas. Putino režimas Rusiją laiko savo nuosavybe ir nori iš visko pasipelnyti.

Visi vagia. Arba bent jau visi pareigūnai bando vogti. Taip būna ir teisėsaugos institucijose, ir kariuomenėje. Tai yra doktrina“, – pažymėjo Gudkovas.

Jis pabrėžė, kad Rusijos generolo Ogienko suėmimas gali būti eilinė klanų kova arba Putino pasiruošimas valymui. Jis nori atsikratyti visų karių, kuriuos laiko pavojingais.

„Man susidaro įspūdis, kad Putinas pamažu artėja prie generolų. Jis laiko juos pavojingais ir mano, kad jie gali atlikti tam tikrus veiksmus. Todėl dabar jis ruošia moralinę ir psichologinę dirvą generolų valymui“, - sakė Gudkovas.

 

Akivaizdu, kad Putinas nori apkaltinti Rusijos karinę vadovybę dėl nesėkmės kare Ukrainoje. Tačiau generolai gali būti pirmieji, kurie imsis tam tikrų priemonių ir, anot Gudkovo, kaltins patį Putiną.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: