Puolama ne iš Ukrainos. Rusija pagaliau suprato, kaip sprogdinami kariniai oro uostai  ()

50 žmonių „savanorių“ grupės bus išsiųstos patruliuoti tam tikrose vietose, įskaitant pasienio teritorijas, svarbius infrastruktūros objektus ir aerodromus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad nepilotuojami orlaiviai, kurie vis dažniau puola Rusijos oro uostus, paleidžiami iš Rusijos teritorijos. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Netoli sienos su Estija, Pskovo gubernatorius įsakė sukurti „savanorių patrulius“, kad būtų užkirstas kelias galimoms tolimesnėms atakoms prieš Kresti karinį aerodromą.

„Atsižvelgiant į ribotą bepiločių orlaivių asortimentą, jie beveik neabejotinai paleidžiami iš Rusijos Federacijos teritorijos“, – pažymi analitikai.

Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūrų duomenimis, norą dalyvauti kovoje su bepiločiais orlaiviais pareiškė daugiau nei 800 žmonių. Juos planuojama suskirstyti į 50 žmonių grupes ir siųsti patruliuoti tam tikrose teritorijose, įskaitant pasienio teritorijas, svarbius infrastruktūros objektus ir aerodromus.

„Tikėtina, kad tokių savanorių patrulių sukūrimas bus atgrasymo elementas ir suteiks tam tikrą apsaugą nuo to, kad kvadkopteriai paleidžiami šalia aerodromo“, – rašo žvalgybos agentūra.

Tačiau norint veiksmingai apsaugoti šiuos objektus nuo dronų, Rusijos valdžiai gali prireikti sudėtingesnių oro gynybos sistemų, įskaitant radarus ir pažangias taikinių fiksavimo priemones.

2023 m. rugpjūčio 29 d. Ukrainos bepiločio lėktuvo ataka buvo nukreipta į Pskovo oro bazę ir tariamai apgadino keturis Il-76 lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(7)
(34)

Komentarai ()