Japonai stenografistus pakeis robotais  (0)

Stenografija po truputį išstumiama į praeitį. Panašu, kad artimiausiu metu tokios specialybės poreikio apskritai nebeliks, nes jau netoli ta diena, kai stenografistus pakeis aukštųjų technologijų įrenginiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonų telekomunikacijos gigantas „NTT“ kuria specialų įrenginį diskusijų ir susitikimų su dideliu kiekiu dalyvių transkribavimui realiuoju laiku, rašo „CrunchGear“. Šiandien jau pagamintas vienas tokio aparato prototipas, turintis dvi kameras su „žuvies akies“ objektyvais ir aštuonis mikrofonus. Įrenginys turi nustatyti kas ir ką pasakė.

Naujos technologijos veikimas dar nėra visiškai aiškus. Panašu, kad kalbančio žmogaus padėtis nustatoma atsižvelgiant į tai, kaip greitai jo balsas pasiekia mikrofoną, o asmenybė – kamerų pagalba. „NTT“ specialistai teigia, kad skirtingai nuo kitų informacijos transkribavimo technologijų šis įrenginys gali nustatyti ir konspektuoti didelio kiekio žmonių kalbą dalykiniame susitikime arba konferencijoje.

Garsas patenka į mikrofoną, o speciali sistema atpažįsta balsą, ir viskas, kas kalbama, virsta spausdintais dokumentais. Manoma, kad įrenginys galės nustatyti net kalbančiųjų emocijas (kamerų pagalba ir, tikėtina, pagal balso intonaciją) – jos taip pat pateks į dokumentą. Tai padės perduoti susitikimų arba konferencijų atmosferą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)