[ŽT] „Telegram“ kanalai sprogsta. Skelbiama, ką susprogdino Ukraina. „Tai milijardo vertės ginklas“ (Foto, video)  (6)

Naktį Kryme sunaikinta Rusijos oro gynybos sistema S-400/300 „Triumph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos internetinis žurnalas „Republic“ savo socialinio tinklo „X“ paskyroje skelbia, kad naktį Kryme sunaikinta Rusijos oro gynybos sistema  S-400/300 „Triumph“.

Naktį vėl buvo užpultas Krymas. Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad buvo „bandyta įvykdyti teroristinį išpuolį“, jo metu sunaikinta vienuolika bepiločių orlaivių. Ukrainos žiniasklaida rašo, kad SBU prie Eupatorijos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą S-400/300 „Triumph“.

Anot „Ukrainskaja Pravda“, SBU ir Ukrainos karinis jūrų laivynas netoli Eupatorijos atliko „unikalią specialiąją operaciją“: pirmiausia dronai pataikė į oro gynybos komplekso radarus ir antenas, o po to raketos „Neptūnas“ pataikė į paleidimo įrenginius.

Rusijos pusė oficialiai nekomentavo pranešimų apie oro gynybos sunaikinimą Kryme. Tačiau „Telegram“ kanalas „Rybar“ patvirtina komplekso sunaikinimą:

Maždaug 5.50 Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė Ujutnės pakraščiui priešlaivine raketa R-360 „Neptūnas“, dėl ko buvo pataikyta į oro gynybos raketų paleidimo įrenginį S-300.“

 

Skelbiama, kad  Rusijos priešlėktuvinis kompleksas „Triumph“ kainuoja 1,2 mlrd. dolerių. 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(169)
(1)
(168)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: