Kuriama Lietuvos kompiuterių mėgėjų ir profesionalų bendruomenė  (26)

Didelę internautų dalį sudaro informacinių technologijų (IT) mėgėjai ir profesionalai, arba žmonės, kurie savo gyvenime neišvengiamai susiduria su IT pritaikymu praktikoje. Tad tikėtina, jog jiems gali būti įdomi nauja iniciatyva – į informacines technologijas orientuota nauja lietuviška internetinė socialinė bendruomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiariausias socialinis tinklas „Facebook“ interneto gyventojus vilioja išraiškos priemonių gausa. Vis dažniau jis tampa terpe socialinių projektų populiarinimui ir įgyvendinimui. Naujausias įvykis lietuviškajame „Facebook“ – Lietuvos kompiuterių mėgėjų ir profesionalų bendruomenė IT‘shnikai.

Žinių ir bendrojo pobūdžio informacijos IT tematika interneto vartotojai semiasi ne tik domėdamiesi rinkos naujienomis, bet ir diskutuodami IT temomis įvairiuose forumuose. Idėja sukurti šiai sričiai skirtą socialinio tinklo grupę gimė kelių kompiuterinės technikos entuziastų galvose, nes, pasak jų, Lietuvoje veikiantys IT forumai negali suteikti pakankamai informacijos ir užtikrinti operatyvų reagavimą į vartotojų klausimus, kaip spręsti vieną ar kitą problemą arba kaip orientuotis modernių informacinių produktų gausoje, atsižvelgiant į jų technines ypatybes, kokybę ir kitus veiksnius. Kaip teigia projekto iniciatoriai, IT‘shnikai siekia į vieną vietą suburti kuo daugiau informacines technologijas išmanančių ir jomis besidominčių žmonių, kurie galėtų dalintis savo patirtimi ir idėjomis, o prireikus ir patarti pradedančiajam vartotojui sprendžiant kasdien iškylančias problemas. Nors projektas startavo vos prieš keletą savaičių, prie jo prisijungė jau netoli trijų šimtų vartotojų, tarp kurių nemažai profesionalų, dirbančių IT srityje. Tikimasi, jog iniciatyva pasieks tokį lygį, kai bet kuris jos dalyvis galės gauti atsakymus į daugumą jį ar ją dominančių informacinių technologijų srities klausimų. 

Kol IT‘shnikai žengia pirmuosius savo žingsnius, jų puslapyje dažniausiai pateikiamos įvairios technologijų pasaulio naujienos bei skatinamos įžanginės diskusijos. Nekomercinė socialinė iniciatyva jau sulaukė dėmesio ir iš IT srityje veikiančių kompanijų. Neseniai pasirodė ir pranešimas, kad bus atsidėkojama aktyviausiems projekto dalyviams, plečiantiems dalyvių ratą, inicijuojantiems diskusijas bei pasireiškiantiems jose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: