„Jie nesuvokė, su kuo turi reikalų...“ Žlugo strateginė operacija. Nužudyta daugiau nei 200 elitinių desantininkų  ()

Kovodama už Hostomelį Rusija neteko daugiau nei 200 elitinių aerodromų užėmimo specialistų, kurie dešimtmečius dalyvavo tokio tipo karinėse pratybose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Gynybos ministerijos specialiosios paskirties dalinio karininkas, Ukrainos herojus pasakojo kovos už Hostomelį detales. Jis priminė, kad pagal planą rusai turėjo surengti desantinį šturmą ir užimti „Antonov“ aerodromą ir per jį rengtis tolimesnei Kyjivo okupacijai. Būtent į Hostomelio aerodromą buvo ketinama atgabenti techniką ir karius Ukrainos sostinės šturmui.

„Atrodo, kad rusai manė, kad pakartos aerodromo užėmimo scenarijų, kurį naudojo per Prištino ataką Kosove 1999 m. birželio 12 d. Manė, kad Hostomelyje pakartos aerodromo užėmimo scenarijų, kaip per  2022 metų sausio pradžios įvykius Kazachstane. Jie taip pasitikėjo savimi, nesuvokdami, kad turi reikalų su ukrainiečiais“, – pažymėjo Ukrainos didvyris.

Tačiau žvalgybos pareigūnas teigia, kad dėl įnirtingų kovų oro uosto kilimo ir tūpimo takai tapo netinkami priimti Rusijos transporto lėktuvus su kariuomene ir technika. Be to, priešas patyrė didelių nuostolių.

 

„Mūšiuose dėl „Antonov“ aerodromo valstybė agresorė neteko apie 200 elitinių aerodromų ir oro uostų užėmimo specialistų, kurie dešimtmečius dalyvavo tokio tipo karinėse pratybose“, – konstatavo Ukrainos didvyris.

(170)
(1)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: