Teraherciniai skeneriai už kilometro parodys kišenės turinį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Criminal_Minded 2010-07-14 20:57
Dar vienas zingsnis prisidengiant saugumo uztikrinimu link visisko visu zmoniu kontroliavimo.
Nerealiai 2010-07-14 21:13
Tada atsiras kokios specialios pinigines, kuriu nepermatys sitie skeneriai.
simukis 2010-07-14 21:51
ir per daiktus kuriuos turėtų nuskenuoti.
kionig 2010-07-15 00:35
o labai noretum kai koks debilas apsikarstes sprogmenimis susiprogdintu kai tu vaziuoji autobusu ? Ar siaip gatve einant, kai nunes tau kokia ranka ar koja.
Spirgs 2010-07-15 08:48
THz puikia sugeria laisvi kruvininkai- elektronai, skyles. Todel medziagos, sudarytos is ivairiausiu metalu puikiai matosi, o elektrai nelaidzios medziagos sioms bangoms yra kaip stiklas regimajai sviesai. Todel ir sako, kad gali matyti per sienas, per drabuzius, o ginklas ar kiseneje esancios monetos is karto meta seseli. Straipsnyje aprasytas apratas sugeneruotus lazeriu suzadintoje medziagoje terahercus naudoja tai paciai medziagai dar karta suzadinti ir priversti ja fluorescuoti - skleisti sviesa (tik neraso kokia, todel nebutinai zmoagaus regimaja). Sviesa sklinda tikrai toli ir ja galima pamatyti. Su tuo aparatu tikriausiai vaizdelio nematys. Pamatuos sklindacios is kisenes sviesos spektra ir is jame atsiradusiu budingu konkreciai medziagai "sviesos spalvu" pasakys, ka kiseneje turi. Nepasakys, kad kiseneje sudetos monetos po 20 cnt, bet pasakys, is ko jos pagamintos . Pvz taip spogmenis is toli ir iesko. Ziuri, ar tiriamame objekte nera medziagu, is kuriu gaminami sprogmenys.
Criminal_Minded 2010-07-15 09:00
Kiek kartu tai yra ivyke europoje ar usa? Ir koks procentas, kad tai ivyktu butent man? Uz "saugumo" jausma yra paaukojamos laisves, stai kur yra didziausia siandienine problema, kurios niekas neakcentuoja ir nenori akcentuot.
kionig 2010-07-15 13:42
Galime pasidziaugti, kad sitas vajus dar Lietuvos ir europos nepaliete. Bet apskritai europoje netruksta psichu, kurie issitrauktu vidury pamokos sautuva ir issaudytu savo bendraamzius, o dar isejes ir kitus nusautu, kol jo pacio kas nenudeda. Ir kokios gi tau laisves dar truksta ? Pvz shengeno sajunga, bet vistiek pasilieka muitines teise tave pravaziuojanti susistabdyti ir patikrinti kada nori. Tokios sistemos ypac pagelbes oro uostuose. Taip kad jei bijai, kad neva tavo laisve bus suvarzyta, tai gali sedeti namuose, turbut ka ir darai. Zmones daug keliauja sansas mazas gal ir mazas cia Lietuvoje, bet yra ir kitu saliu, kuriuose i tokias problemas zvelgiama ne "aj kas cia mane palies", o ziurima i visuotini sauguma.
Linas000 2010-07-18 17:53
nematau nieko blogo, kad rentgenas oro uoste nurengia zmogu. Kazkokie visi susikauste, gal isivaizduoja kad ju penis ar vagina unikalus ir nudzius, jei kas nors kitas pamegins paziureti, o dar keisciau manyti, kad tam oro uosto darbuotojui labai idomu ziureti ir tyrineti simtus organu. Net manau, kad jis nepastebi ju, tikriausiai paprasytas pasakyti kokios lyties buvo priespaskutinis praejes individas, jis sutrikes negaletu atsakyti.