„Apie tai rašys visi karo vadovėliai.“ Įspūdinga, ką padarė Ukraina (Video)  (2)

„Visa tai tik etapai. Aišku, kad ateis eilė ir Krymo tiltui.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais mėnesiais Ukraina jau sunaikino mažiausiai 25% visos Krymo oro gynybos ir nesiruošia sustoti. Vyksta aukščiausios klasės karinės operacijos.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo garsi Rusijos žurnalistė ir istorikė Julija Latynina.

Tai, ką Ukrainos ginkluotosios pajėgos daro Kryme, ji palygino su legendine Izraelio specialiąja Entebės operacija, kurios metu iš teroristų nelaisvės buvo išlaisvinti „Air France“ lėktuvo keleiviai.

Tai yra Entebės lygio operacija. Tai nepaprasta. Ir, žinoma, apie tai rašys visi karo vadovėliai. Pirmiausia įvyko Ukrainos reidas, kurio metu specialiosios pajėgos iš laivų paleido raketas, o paskui Ukrainos specialiosios pajėgos nusileido ten, kur stovėjo S-400. Jie ne tik visiškai sunaikino šiuos įrenginius, bet ir perėmė dokumentus, nes ten buvo vadovybės centras. Pamatė, kur ir kas stovi. Po to Ukrainos ginkluotosios pajėgos nusileidžia ant „Boiko bokštų“, kur (buvo) didelis radarų kompleksas, saugantis Krymo pakrantę. Juos saugojo kuopa ar net daugiau. O Ukrainos ginkluotosios pajėgos paima šiuos „Boiko bokštus“...Tai stiprus karinis taškas, kurį Rusijos vadovybė komiškai praleido. Ten, viena vertus, taip pat paėmė dokumentus, kita vertus, padarė šią Krymo pakrantę neapsaugotą“, – pasakojo žurnalistė.

Po to, pažymėjo ji, Ukraina panaudojo karinius lėktuvus, smogdama laivų statyklai Sevastopolyje ir sunaikindama du Rusijos ginkluotųjų pajėgų karo laivus.

„Oro gynyba buvo perpildyta. S-200 skrido specialiai tam. Ten skrido dronai, o galiausiai ten atskrido „Neptun“. Kodėl būtent gamykla? Kai valtis remontuojama sausame doke,  ji negali manevruoti, gana lengva į ją pataikyti“, – sakė Latynina.

Po to, pažymėjo ji, buvo suduotas triuškinantis smūgis į S-400 kompleksą Kryme, kuris jį visiškai sunaikino.

„Visa tai tik etapai. Aišku, kad ateis eilė ir Krymo tiltui. Pirmiausia bus pašalinta oro gynyba aplink Krymo tiltą, o tada bus pašalintas pats Krymo tiltas. Jau dabar, matyt, kad Ukraina gali paimti Krymo tiltą, bet aišku, kodėl ji to nedaro. Kaip pagrindinę logistikos arteriją, tai visiškai nenaudinga nuimti dabar, kol veikia sausumos koridorius. Be to, tai gali būti neproduktyvu... Viskas bus nuspręsta, matyt, ne rugsėjį, o spalį“, – teigė rusų žurnalistė.

 

Entebės operacija – karinė Izraelio operacija prieš Palestinos išlaisvinimo liaudies fronto ir Vokietijos Revoliucinių kuopelių teroristus, 1976 m. birželio 27 d. užgrobusius Air France oro linijų lėktuvą. Jos metu, 1976 m. liepos 4 d., Izraelio specialiosios pajėgos buvo lėktuvais perskraidintos 4000 km į Ugandos Entebės oro uostą, kurio terminale išlaisvino ten laikytus 102 iš 106 įkaitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: