Pulkininkas skelbia sensaciją: „Pradedama Krymo deokupacija“  (18)

Rusai neatsilaikys Kryme: Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo pusiasalio deokupaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pulkininkas skelbia sensaciją. Tikslinės operacijos prieš Rusijos oro gynybą ir laivus Kryme jau yra pusiasalio išlaisvinimo proceso pradžia. Bus dar daugiau.

Apie tai „24 kanalui“ sakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir pilotas-instruktorius Romanas Svitanas, pažymėdamas, kad Rusija Kryme neatsilaikys.

Tai galima padaryti tik politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis. Tačiau Ukrainos kariuomenė niekada su tuo nesutiks.

„Rusai puikiai supranta, kad judėjimas Krymo link prives prie jo deokupacijos. Jokių kitų variantų. Tokios teritorijos neišlaikys nė viena pasaulio kariuomenė, atkirsta nuo žemyno. Tai „geografinis katilas“, – pažymėjo Svitanas.

Anot Svitano, Ukrainos gynybos pajėgų veiksmai Kryme jau veda į oro viršenybės įgijimą ir Juodosios jūros išvalymą nuo Rusijos laivų. Tai atveria kelią pusiasalio deokupacijai.

 

Apskritai yra galimybė išlaisvinti Krymą be didelio masto puolimo operacijų. Tačiau tam vis tiek reikia tam tikrų ginklų.

„Deokupuoti Krymą galima be didelių fronto puolimų. Tačiau tam reikia ATACMS ir apskritai pakankamo skaičiaus tolimojo nuotolio raketų. Pirmiausia reikia atkirsti sausumos koridorių, o tada sunaikinti Rusijos laivyną, Krymo tiltą ir Il-76 lėktuvus, galinčius gabenti ginklus“, – pažymėjo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(2)
(168)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: