„Viskas gali įvykti bet kurią akimirką. Gali būti įsakymas grįžti į Čečėniją“  ()

Ramzano Kadyrovo kovotojai aktyviai dalyvauja agresijos kare prieš Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-21 „Viskas gali įvykti bet kurią akimirką. Gali būti įsakymas grįžti į Čečėniją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kontroliuojamo Ramzano Kadyrovo kovotojai aktyviai dalyvauja agresijos kare prieš Ukrainą – kaip užtvaros būriai Rusijos okupacinėms pajėgoms. Rusijos opozicijos ir Rusijos „Laisvės legiono“ patarėjas komunikacijos klausimais Oleksijus Baranovskis numatė, kaip galima Kadyrovo mirtis paveiks įvykius fronte.

Kalbant rimtai, R. Kadyrovo vyrai tikrai yra užtvaros būriai. Viena vertus, tai baisus sovietų armijos reliktas iš Antrojo pasaulinio karo. Kita vertus, Rusijos moderniajai armijai tai gana svarbus veiksnys, nes jie tikrai sulaiko frontą, palaiko kariuomenės, esančios priešakinėse Rusijos gynybos linijose, moralę“, – sakė jis „Radio NV“ eteryje.

Anot Baranovskio, „kadyrovcų“ būriai tikrai vaidina svarbų vaidmenį Rusijos kariuomenėje. Jei jie grįš į Čečėniją, tai bus gera žinia Ukrainai, nes bus lengviau pramušti Rusijos gynybą.

„Matome, kad situacija yra nestabili, o tai reiškia, kad bet kuriuo momentu šiuose Kadyrovo, Čečėnijos daliniuose gali įvykti kokių nors pasikeitimų karine prasme. Gali ateiti įsakymas grįžti į Čečėniją. Ir ne tik iš Ukrainos fronto, bet ir iš Maskvos bei kitų regionų, taip pat iš Rostovo, kur jie turi bazes. Viskas gali įvykti bet kurią akimirką ir pagal patį nenuspėjamiausią scenarijų“, – sako Baranovskis.

 

Kartu legiono „Rusijos laisvė“ atstovas teigia, kad „vargu ar čečėnai žygiuos į Maskvą“. Tačiau šis nestabilumas bus naudingas Ukrainai ir nelabai naudingas Kremliui, nes neigiamai paveiks Rusijos karių gynybinį pajėgumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(3)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: