Nutiko kažkas labai keisto. Pilotas katapultavosi, F-35B skrido toliau 100 km  (6)

Naikintuvas buvo iki 300 metrų aukštyje ir skrido mažesniu nei 370 km per valandą greičiu. Kyla klausimas, kaip lėktuvas sugebėjo nuskristi 100 km ir kodėl pilotas paliko lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitės pradžioje JAV įvyko paslaptinga naikintuvo F-35B avarija. Pilotas katapultavosi, o lėktuvas toliau skrido autopiloto režimu. Tai praneša „Forbes“.

Jūrų pėstininkai rado naikintuvo F-35B nuolaužas. Tačiau dėl avarijos kyla daug klausimų, įskaitant tai, kaip naikintuvas nedideliame aukštyje nuskriejo 100–110 kilometrų. Rugsėjo 18 d. Čarlstono oro pajėgų bazė paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad paieškos komandos rado F-35.

Žiniasklaida rašė, kad katastrofos vietoje rasta smulkių naikintuvo nuolaužų. Pasak vieno iš kariškių, pilotas iš F-35 katapultavosi maždaug 304 metrų aukštyje. Anot „USNI News“, lėktuvas galėjo pradėti leistis į aerodromą, o tai gali paaiškinti žemą aukštį. Todėl lėktuve turėjo pakakti degalų nuskristi 100 km.

Lėktuvo greitis buvo mažesnis nei 200 mazgų (mažiau nei 370 km/val.). F-35B gali skristi lėtai, iki nulinio oro greičio, jei nusileidimas yra vertikalus. Šiuo metu atrodo, kad žemas ir lėtas naikintuvas skriejo aerodromo trajektorijoje ir tada kažkas atsitiko. Atsižvelgiant į tai, kad katapultavimasis įvyko 1 km atstumu nuo oro uosto ir tankiai apgyvendintoje vietovėje, tikėtina, kad lėktuvo palikimas buvo skubus.

 

Leidinio šaltiniai teigia, kad katapultavimasis buvo kontroliuojamas, tai yra, pilotas orlaivį kontroliavo minimaliai. O tai, kad F-35B pats nuskrido 100 km, patvirtina prielaidą. Tačiau yra ir keistų sutapimų.

Jei darysime prielaidą, kad naikintuvas skrido apie 150 mazgų (270 km/val.) greičiu, tai, matyt, be piloto skrido apie 20 minučių, kad įveiktų atstumą iki katastrofos vietos. Darant prielaidą, kad jis skrido 200 mazgų (370 km/val.) greičiu, naikintuvas skrido apie 15 minučių. Todėl kyla klausimas, kodėl pilotas nusprendė katapultis?

Jūrų pėstininkų korpusas nepateikė jokių atsakymų ir neatsakė į žurnalistų klausimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(5)
(2)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: