Iranas paskelbė apie „didžiausio pasaulyje nuotolio“ drono sukūrimą. Kas apie jį žinoma (Video)  (2)

Spėjama, kad tai naujas „Mohajer-10“, kurio skrydžio nuotolis siekia 2000 km, naudingoji apkrova – 300 kg, o akumuliatoriaus veikimo laikas – iki 24 valandų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas rugsėjo 22 d., minint 9-ojo dešimtmečio karo su Iraku metines, pademonstravo savo karinę įrangą, įskaitant droną, jo teigimu, didžiausio nuotolio pasaulyje, taip pat balistines ir hipergarsines raketas. Tai pranešė agentūra „Reuters“, remdamasi Irano valstybine žiniasklaida.

Kokios yra oficialios drono techninės charakteristikos, o kokios – hipergarsinių raketų, lieka nežinoma. Nei vietinė Irano žiniasklaida, nei agentūra „Reuters“ neskelbia net neva pristatyto drono ir raketų nuotraukos. Irano žiniasklaida praneša tik tiek, kad dronas „buvo atidengtas“ tiesioginės transliacijos metu ir kad drono pavadinimas yra „Mohajer“.

„Reuters“ primena, kad praėjusį mėnesį Islamo Respublika pranešė sukūrusi patobulintą bepilotį orlaivį „Mohajer-10“, kurio nuotolis ir skrydžio trukmė buvo padidinta, taip pat didesnė naudingoji apkrova. Drono nuotolis yra 2000 km ir jis gali skristi iki 24 valandų, tuo metu pranešė valstybinė žiniasklaida ir pridūrė, kad jo naudingoji apkrova gali siekti 300 kg, dvigubai daugiau nei bepiločio „Mohajer-6“ naudingoji apkrova.

Jungtinės Valstijos apkaltino Iraną bepiločių orlaivių „Mohajer-6“ tiekimu Rusijai dėl agresijos prieš Ukrainą. Vašingtonas jau išplėtė sankcijas, susijusias su Iranu, motyvuodamas „nuolatiniu tyčiniu bepiločių orlaivių platinimu“, leidžiančiu Rusijai tęsti agresiją. Žinoma, Iranas neigia teikęs bepiločius orlaivius rusų okupantams.

 

Irano ir Irako karas kilo 1980 metų rugsėjo 22 dieną, kai tuometinio Irako prezidento Saddamo Husseino pajėgos įsiveržė į Iraną. Ekonomiškai pražūtingas ir mažiausiai pusės milijono žmonių gyvybių nusinešęs konfliktas 1988 metų rugpjūtį atsidūrė aklavietėje, primena „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)

Komentarai (2)