„Katastrofiškai trūko karių...“ Ukrainoje gali sprogti didelis skandalas. Ant kilimo Ukrainos generolai. Kas nutiko Pietuose  ()

Kariškiai nerimauja dėl metamų kaltinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generalinis štabas teigia, kad tyrimas dėl Pietų okupacijos daro spaudimą karinei vadovybei.

Kaip praneša „Censor.net“, apie tai rašo BBC.

Pasak žurnalistų, kariniuose sluoksniuose baiminamasi, kad norima „rasti“ kaltus dėl Pietų okupacijos, kad būtų greitai patenkintas visuomenės poreikis.

„Juk, pasak jų, šiuo klausimu, be karo pradžios įvykių tyrimo, ne mažiau svarbu ištirti ir įvykius, kurie vyko prieš pačią invaziją. Visų pirma, kaip apskritai šalis ruošėsi karui, kokius sprendimus šia linkme priėmė ir kokių nepriėmė valdžia, ką ji darė, kad maksimaliai sustiprintų kariuomenę ir parengtų ją gynybai“, - pažymėjo straipsnio autoriai.

Generolas majoras Andrijus Sokolovas, visos invazijos metu vadovavęs kariuomenės „Pivden“ vadovybei, sakė, kad vietoj keturių brigadų, kurios pagal planą turėjo uždaryti Krymo kryptį, turėjo tik pusantros.

„Katastrofiškai trūko karių, kad būtų galima uždaryti visą šalį – nuo Baltarusijos iki Krymo. Todėl, generolo nuomone, šalis turėjo paskelbti mobilizaciją prieš invaziją arba kitaip labai greitai padidinti kariuomenės dydį“, - teigė BBC.

Leidinio šaltiniai Generaliniame štabe taip pat teigia, kad šis tyrimas daro tam tikrą spaudimą karinei vadovybei. Prezidento kanceliarija neoficialiai paaiškino, kad tai visai ne spaudimas, tiesiog visuomenė nori žinoti atsakymus į klausimą, kas kaltas.

 

„Mes žinome, kad yra toks atvejis, kariuomenė yra susijusi. Turime išsiaiškinti, kodėl tiltai nebuvo susprogdinti, o rusai galėjo taip greitai ateiti ir užimti Chersono sritį.... Yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų statutas, kariškiai turėjo veikti pagal šį statutą. Ne prezidentas turi duoti komandą „Susprogdinti tiltus!“, kariškiai turėjo tai padaryti remdamiesi situacija vietoje. Tai turėtų išsiaiškinti tyrimas“, - pridūrė šaltinis Prezidento kanceliarijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(8)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: