„Jokios taikos. Rusija ruošiasi dar platesnėms karinėms operacijoms“  ()

Lietuvos prezidentas Nausėda skelbia apie Rusijos ketinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė bendruomenė turėtų daryti spaudimą Rusijos Federacijai, kad ši nutrauktų išpuolius prieš Ukrainą, Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje pareiškė Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, praneša „Censor.NET“ su nuoroda į LRT.

„Rusija oficialiai paskelbė pasitraukianti iš Įprastinių ginkluotųjų pajėgų Europoje sutarties. Tai reiškia, kad Rusija ruošiasi dar platesnėms karinėms operacijoms, o ne taikai“, - pabrėžė jis.

Lietuvos vadovo teigimu, tarptautinė bendruomenė turėtų labiau spausti Rusiją, kad ši nutrauktų išpuolius prieš Ukrainos civilius gyventojus ir civilinę infrastruktūrą.

„Beprecedentė ekologinė katastrofa, kurią sukėlė Kachovkos užtvankos sunaikinimas, neturi pasikartoti naujomis, dar pavojingesnėmis formomis. Šis agresyvus karas turi būti sustabdytas nedelsiant, visiškai ir besąlygiškai išvedant karius ir įrangą iš Ukrainos teritorijos. Turiu omenyje visą teritoriją – tarptautiniu mastu pripažintas 1991 m. sienas ir teritorinius vandenis“, - pridūrė G. Nausėda.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(5)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: