Bus didžiulis skandalas. Bulgarija išvaro Rusijos stačiatikių kunigus  ()

Bulgarija išsiuntė iš savo teritorijos Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovą ir du Baltarusijos dvasininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė priežastis - neigiama įtaka Bulgarijos gyventojams dėl Rusijos Federacijos geopolitinių interesų. Kalbama apie Bulgarijos rusų stačiatikių bažnyčios vadovą archimandritą Vasianą, kuris praėjusią savaitę už šnipinėjimą Rusijos Federacijos naudai buvo išsiųstas iš Pietų Makedonijos teritorijos.

Rusijos Federacija jau sureagavo į šią žinią, kai komentarą pateikė Rusijos ambasadorė Bulgarijoje Eleonora Mitrofanova, praneša kanalas „Ukraina 365“.

Pasak jos, Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovą iškvietė migracijos tarnyba, apkaltinusi jį grėsme šalies nacionaliniam saugumui. Po to jis ir dar du baltarusių kunigai automobiliu buvo nuvežti namo ir buvo liepta susikrauti daiktus. Po to jie bus nuvežti į cerkvę, o tada - prie sienos su Serbija.

Mitrofanova skėsčioja rankomis ir negali suprasti, kaip Bulgarijos valdžia gali kištis į bažnyčios reikalus, jei religija atskirta nuo valstybės. Kartu ji pamiršta, kad Rusijoje Kremlius aktyviai kišasi į bažnyčios reikalus.

Pasak ambasadorės, Sofija tiesiog spjauna Rusijos bažnyčiai į veidą.

Bulgarijos vyriausybė patvirtino, kad iš šalies buvo išsiųsti trys Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininkai: vienas rusas ir du Baltarusijos piliečiai. Jiems taip pat uždrausta penkerius metus atvykti į šalį.

 

Šie kunigai savo bažnyčioje ne kartą palaimino V. Putino armiją. Nuo pat pirmųjų karo dienų šie kunigai nesmerkė V. Putino politikos, o priešingai - ją palaikė. Jie bandė įtikinti savo parapiją, kad Putinas paprasčiausiai neturėjo kito pasirinkimo.

Būtent tas pats Rusijos stačiatikių bažnyčios kunigas Vasianas 2023 m. birželio 6 d. bandė užpulti Zelenskio kortežą, kai šis su oficialiu vizitu atvyko į Sofiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(119)
(0)
(119)

Komentarai ()

Susijusios žymos: