„Pasaulinė gėda“. Iš šalies netrukus pabėgs 120 000 žmonių. Vienintelis būdas išgyventi  (2)

Tokie pabėgėlių srautai paskutinį kartą buvo Ukrainos karo pradžioje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 „Pasaulinė gėda“. Iš šalies netrukus pabėgs 120 000 žmonių. Vienintelis būdas išgyventi  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalnų Karabache gyvenantys etniniai armėnai greičiausiai paliks regioną. Pasiduodanti Karabacho vyriausybė pranešė apie 120 000 civilių, kurie nenori būti Azerbaidžano piliečiais ir bijo etninio valymo po to, kai Azerbaidžano armija atgavo ginčijamos teritorijos kontrolę. Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas sakė, kad respublika yra pasirengusi priimti repatriantus. Tai praneša agentūra „Reuters“.

„Kalnų Karabacho armėnai išsiuntimą iš tėvynės laikys vienintele išeitimi ir būdu išgelbėti savo gyvybes ir asmenybes“, – sakė N. Pašinianas.

Azerbaidžanas, atgavęs Karabacho kontrolę, pareiškė, kad garantuos armėnų gyventojų teises ir integruos regioną, tačiau vietos gyventojai sako, kad bijo represijų.

„Mūsų žmonės nenori gyventi kaip Azerbaidžano dalis. 99,9 procentų mieliau palieka mūsų istorines žemes“, - teigia Arcacho Respublikos (Kalnų Karabacho armėniškas pavadinimas) prezidento Samvelo Shachramaniano patarėjas Davydas Babajanas.

Babajanas pažymėjo, kad Karabacho armėnų likimas „įeis į istoriją kaip gėda armėnų tautai ir visam civilizuotam pasauliui“.

 

Šachramanjano vyriausybė pareiškė, kad visus norinčius išvykti Karabacho gyventojus į Armėniją lydės Rusijos „taikdariai“.

Nei Armėnija, nei Karabachas nepranešė, ar bus organizuojamas armėnų repatriacija, ir nenurodė terminų.

Karabachas, kuriame tradiciškai gyvena etniniai armėnai, yra tarptautiniu mastu pripažinta Azerbaidžano dalis, tačiau dar visai neseniai buvo kontroliuojama separatistų. Rugsėjo 20 d. Azerbaidžano kariuomenė surengė sėkmingą operaciją, dėl kurios Karabacho sepratistai buvo priversti nutraukti ugnį ir pasiduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(15)
(18)

Komentarai (2)