Sunku aptikti, dar sunkiau numušti. Mirtinas Rusijos ginklas „Oniks“  ()

P-800 „Oniks“ - tai yra rusiška viršgarsinė priešlaivinė raketa, naudojama nuo 2002 metų. Rusija pritaikė ją atakuoti ir sausumos taikinius. Tai yra pavojingas ginklas, su kuo reikia tvarkytis, nes „Oniks“ raketas yra labai sunku numušti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, rugsėjo 23 d., naktį rusai užpuolė Pietų Ukrainą raketomis „Oniks“. Jos šiaip yra priešlaivinės, bet jas labai sunku numušti, todėl rusai jas naudoja ir sausumo taikinių atakoms.

„Oniks“ raketas sunku aptikti ir numušti dėl to, kad jos skrenda dideliu greičiu ir mažame aukštyje. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, pilotas-instruktorius ir karo ekspertas Romanas Svitanas pasakojo apie kompleksą, galintį numušti šias raketas.

Pasak Svitano, prancūzų priešraketinės gynybos sistema SAMP/T gali būti veiksminga prieš „Oniks“ raketas. „Oniks“ – viršgarsinė universali vidutinio nuotolio priešlaivinė raketa, kurią paleidžia „Bastion-P“ sistema.

Tikėtina, kad „Oniks“ raketos paprastai paleidžiamos iš Tarchankuto kyšulio Kryme, kuris yra santykinai netoli nuo rusus traukiančių taikinių Ukrainos pietuose. Tai reiškia, kad šias viršgarsines raketas labai sunku numušti - tam tiesiog nepakanka laiko. O žalos „Oniks“ padaro labai daug - tai juk yra 3 tonų raketa su 200-300 kg kovine galvute. Tai yra ginklas, sukurtas naikinti dideliems laivams - sausumos taikinius „Oniks“ tiesiog ištaško.

 

„Mums reikia greitesnių sistemų, tokių kaip SAMP/T, kad bent kažkaip apsisaugotume nuo „Oniks“ raketų. Mažai tikėtina, kad „Patriot“ sistemos bus dislokuotas Odesos rajone. Tačiau SAMP/T sulaikytų „Oniks“, - pažymėjo Romanas Svitanas.

(50)
(5)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: