Pietų Korėja sukūrė ilgo veikimo spindulio sparnuotąją raketą  (15)

Pietų Korėjoje sukurta „žemė-žemė“ klasės sparnuotoji raketa, galinti pasiekti Šiaurės Korėjos, Kinijos, Rusijos ir Japonijos teritoriją. Naujosios „Hyunmoo-3C“ sparnuotosios raketos veikimo spindulys – iki 1500 kilometrų, ji gali naikinti karinius ir branduolinius objektus Šiaurės Korėjos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P. Korėjos ginkluotės kūrimo agentūra pranešė jau pradėjusi serijinę naujosios raketos gamybą. Teigiama, kad padidinto veikimo spindulio „Hyunmoo-3C“ buvo sukurta laikantis su JAV pasirašytos sutarties. Pagal ją Jungtinės Valstijos įsipareigojo dislokuoti P. Korėjos teritorijoje daugiau nei 28 000 savo karių ir garantuoti branduolinį šalies saugumą karinio konflikto su Šiaurės Korėja atveju. Ši sutartis draudžia P. Korėjai kurti ilgesnio nei 300 kilometrų veikimo nuotolio balistines raketas. Tačiau „paviršius-paviršius“ klasės sparnuotojų raketų veikimo spindulys neribojamas, jeigu jų užtaisų masė neviršija 500 kilogramų.

Teigiama, kad P. Korėja stiprina savo karinį potencialą atsakydama į Š. Korėjos režimo keliamą grėsmę. Kai kuriais duomenimis, Šiaurės Korėja turi apie 600 „Scud“ tipo balistinių raketų, galinčių pasiekti taikinius P. Korėjoje ir dalyje Japonijos teritorijos. Be to, Pchenjanas turi apie 200 „Rodong-1“ tipo balistinių raketų, galinčių pasiekti Tokiją, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: