AMD paskelbė daugiau detalių apie planuojamą „Bulldozer“ procesorių  (6)

Bendrovė AMD išplatino daugiau informacijos apie naujos kartos procesorius kodiniu pavadinimu "Bulldozer".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji „Bulldozer“ mikroarchitektūros modeliai bus pagal 32 nanometrų technologiją gaminami „Zambezi“ procesoriai. Jie taps staliniams kompiuteriams skirtos aparatinės platformos „Scorpius“ pagrindu. Su šia platforma AMD planuoja įsitvirtinti galingesnių stalo kompiuterių rinkoje.

Paaiškėjo, jog „Zambezi“ procesoriai turės 8 MB trečiojo lygmens spartinančiosios atminties, integruotą DDR3-1866 darbinės atminties valdiklį ir veiks su AMD 890FX/GX+SB850 lustų pagrindų pagamintomis pagrindinėmis plokštėmis.

Pirmosios bandymams skirtų „Bulldozer“ mikroarchitektūros procesorių partijos AMD partneriams turėtų būti pateiktos dar iki šių metų pabaigos, o serijinė jų gamyba planuojama 2011 m. Centrinius Zambezi procesorius gamins AMD pavaldi „GlobalFoundries“ grupė.

Taip pat pranešama, kad pirmąjį kitų metų pusmetį AMD ketina pradėti serveriams skirtų procesorių „Interlagos“ su 12 ir 16 branduolių gamybą. Šios serijos procesoriai taip pat bus gaminami pagal 32 nm technologinį procesą ir bus pagrįsti jau ne karta minėta Bulldozer architektūra. Pagrindinė jų naudojimo sritis turėtų būti stambiuose duomenų apdorojimo centruose veikiančios didelio našumo skaičiavimų sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: