Prieš piratus nukreiptas įstatymas Prancūzijoje neveikia  (4)

Maždaug prieš 3 metus Prancūzijos prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) pasiūlė įvesti griežtas bausmes kovojant su neteisėtu failų apsikeitimu. Praėjusį rugsėjį, praėjus dviems politinių ir teisinių debatų metams, siūlymas virto įstatymu, pagal kurį piratams po trijų įspėjimų bus atjungtas internetas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ių metų pradžioje valdžia įsteigė specialią agentūrą HADOPI, kuri turėjo prižiūrėti įstatymo vykdymą. Tačiau, praėjus pusei metų, nebuvo padarytas nė vienas įspėjimas.

Birželio mėnesį vykusioje spaudos konferencijoje agentūros vadovė Mari-Fransua Mare (Marie-Françoise Marais) pareiškė, kad jos pavaldiniai pasiruošę imtis darbo. Tačiau...

Ekspertai vis labiau įsitikina, kad įstatymas neveiks niekada. Pavyzdžiui, Žanas-Klodas Lariu (Jean-Claude Larue), kompiuterinių žaidimų asociacijos vadovas, atliko tam tikrus skaičiavimus. Interviu žurnalui „L'Express“ jis papasakojo, kad tik šimto žaidimų cirkuliacijos sekimas per metus kainuos daugiau kaip 400 tūkstančių eurų.

O N. Sarkozi partijos pirmininkas Žanas-Fransua Kope (Jean-François Copé) priėjo išvadą, kad „neteisėtas failų apsikeitimas bus sustabdytas ne įstatymais, o dėl techninio progreso ir naujų vartojimo modelių“.

Ir iš tikrųjų: auga legalių muzikos ir filmų paslaugų skaičius. Didžiosios Britanijos organizacija „PRS for Music“ pasisakė už tai, kad vartotojai būtų palikti ramybėje, tačiau reikėtų apmokestinti interneto paslaugų teikėjus, kurių mokama suma priklausys nuo piratinio duomenų srauto. Taip pat Didžiosios Britanijos valdžia palaimino įstatymą, analogišką prancūziškam, tačiau ir jis iki šiol neveikia.

Beje, Rennes universiteto atliktas tyrimas parodė, kad failų apsikeitimo tinklų duomenų srautas priėmus įstatymą tik padidėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)