[ŽT] Įspūdinga suma. Kiek rusams per metus kainuoja Putinas  ()

Kol milijonai rusų gyvena vargingai, Kremlius nusprendė padidinti savo paties išlaikymą. Iki 2025 m. patogiam diktatoriaus Putino egzistavimui iš Rusijos biudžeto bus skirta 75 mlrd. rublių (777 mln. JAV dolerių), arba apie 260 mln. dolerių per metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši suma įtraukta į naująjį Rusijos Federacijos valstybės biudžeto projektą.

Palyginti su ankstesniu trejų metų laikotarpiu, išlaidos diktatoriaus „funkcionavimui“ padidės net 20 proc. arba apie 13 mlrd. rublių.

V. Putino išlaikymas rusams kainuos daugiau nei metinis tokių didelių Rusijos miestų kaip Vladivostokas (18 mlrd. rublių) ir Kurskas (apie 20 mlrd. rublių) biudžetas.

Rusijos valdžia planuoja per metus Putinui išleisti 26 proc. daugiau nei moksliniams ir techniniams projektams, 50 proc. daugiau nei IT pramonės plėtrai ir 20 kartų daugiau nei projektui aprūpinti Rusijos mediciną kvalifikuotais darbuotojais.

Pagal naująjį biudžeto projektą taip pat didės išlaidos Rusijos valdžios aparatui išlaikyti. Padidėjimas šiek tiek kuklesnis nei V. Putino - 9 procentais iki 10,6 mlrd. rublių.

 

Pažymėtina, kad V. Putinas neseniai pasirašė dekretą, kuriuo nuo spalio 1 d. maždaug 5,5 proc. padidino savo ir savo artimų bendradarbių atlyginimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: