[ŽT] Belgorode mokytojas pakabino plakatą „Putinas – žudikas“. Skelbiama, kas jam nutiko  ()

Rusijos Belgorodo gyventojas Aleksandras Šramkovas prie žibinto stulpo pritvirtino plakatą su užrašu „Putinas – žudikas“. Aišku, Rusijoje bet kokie mylimam diktatoriui skirti įžeidimai yra nepriimtini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokytojas Šramkovas už tą plakatą buvo persekiojamas teisėsaugos ir buvo priverstas palikti Rusijos teritoriją. Jis nepasirodė teisme, kur buvo kaltinamas „diskreditavimu“.

Šramkovas teismo posėdyje nedalyvavo, jam atstovavo advokatas. Internete pasirodė informacija, kad jo jau nėra Rusijoje. Ir žodžio laisvės nėra Rusijoje. Šramkovas tai žino, nes 2022 m. balandį, tai yra, praėjus porai mėnesių po Rusijos invazijos į Ukrainą, Šramkovas ant savo namo fasado Volokonovkoje, Belgorodo srityje, pakabino plakatą „Karui ne!“ ir už tai turėjo sumokėti 40 tūkstančių rublių (392 eurų) baudą.

Plakatas „Putinas – žudikas“ yra dar didesnis nusižengimas nei „Karui ne!“. Taigi, iškilo grėsmė, kad Šramkovui bus iškelta baudžiamoji byla ir gresia reali laisvės atėmimo bausmė. Dėl šios priežasties mokytojas ir priėmė sunkų sprendimą palikti namus ir keliauti už Rusijos ribų.

(156)
(2)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: