„Kalbėti apie tai yra nusikaltimas...“ Gali būti visiškai naujas puolimas. Pasekmės katastrofiškos  ()

Kyla nerimas dėl dar vienos fronto krypties.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-02 „Kalbėti apie tai yra nusikaltimas...“ Gali būti visiškai naujas puolimas. Pasekmės katastrofiškos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su „Wagner“ susijęs kraštutinių dešiniųjų Z-kanalas „Grey zone“ atvirai prabilo apie silpnąją Rusijos gynybos vietą – Chersono kryptį. Jis patikino, kad ten esantis frontas gali žlugti bet kurią akimirką.

Z-šaltinis apie situaciją kalbėjo dar rugpjūčio 30 d., praneša „Dialog.UA“.

Jis tikina, kad Ukrainos gynybos pajėgos turi galingų ir nepažeistų rezervų Chersono srityje, tačiau Rusijai ten sekasi prastai.

„Situacija Zaporižios kryptimi privertė mus perkelti karius iš Chersono krypties, įskaitant apmokytus oro desanto pajėgų dalinius... Toliau kalbėti apie mūsų gynybos tankumą Chersono srityje yra nusikaltimas. Nekalbėti apie tai taip pat yra nusikaltimas“, - rašė Rusijos kanalas.

Pasak jo, vadai vietoje meluoja savo vadovybei apie tai, kas iš tikrųjų vyksta šiame fronto ruože. Informaciją slopinti padeda ir papirkti „karo korespondentai“.

Šaltinis patikina, kad Rusijos armija, priešingai nei Ukrainos kariuomenė, Chersono srityje patyrė ir tebepatiria didelių nuostolių, jai trūksta artilerijos, sviedinių ir gyvosios jėgos.

 

„Mes dar turime įvertinti, (...) kiek mums kainavo salų išlaikymas, kur dėl tinkamo kiekio ir kokybės trūkumo trūksta ryšio priemonių, ugnies nugalėjimo priemonių (artilerijos, aviacijos ir t. t.)... Amunicijos dar yra, ir tai gerai“, - rašė Z-kanalas.

Jis tikisi fronto proveržio, panašaus į tą, kuris buvo su Chersonu 2022 m. rudenį. O ešeloninių gynybos linijų, kaip Zaporižioje, Rusijos ginkluotosios pajėgos ten neturi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: