[ŽT] Okupantai bijo Krymo tilto griūties. Apgailėtini jo apsaugos būdai  ()

Rusai grįžta prie sustiprintos Krymo tilto apsaugos režimo – dislokavo papildomus pasienio apsaugos laivus. Rusai griebiasi ir kitų „kokybiškų“ nelegalaus statinio apsaugos būdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčiukas papasakojo apie keistus okupantų šokius aplink nelegalų Krymo tiltą. Jis sakė, kad rusai į Juodąją jūrą metė pasienio apsaugos laivus ir esant net menkiausiam įtarimui, kad kažkas vyksta, iš karto uždaro Krymo tiltą.

„Toks įdomus tiltas, kuriuo galima važiuoti daugiausiai pusę paros. Periodiškai, iškilus kokiam nors pavojui, kaip jie mano, eismas visiškai sustabdomas, visi nuodugniai tikrinami“, – sakė Pletenčiukas.

Jis pridūrė, kad tiltas buvo pastatytas žmonėms, bet visi supranta, kad tai yra karinės infrastruktūros objektas – juo pristatoma amunicija ir kitos atsargos okupantams Kryme ir Pietų Ukrainoje.

 

Dmytro Pletenčiukas teigia, kad pagal jo turimus duomenis vokiečių raketos „Taurus“ gali priartėti prie Krymo tilto arčiau nei britiški ar prancūziški analogai. „Taurus“ turi kitokią valdymo sistemą nei „Storm Shadow“, o tai yra labai svarbu atakuojant tokius taikinius kaip nelegalus Krymo tiltas.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: