„Jie bijos apie tai net kalbėti. Pats tokio ginklo buvimo Ukrainoje faktas rusams kels paniką“ (Video)  ()

Ukraina ir toliau tvirtina, kad reikia jai perduoti tolimojo nuotolio raketas. Visų pirma, amerikiečių ATACMS, kurios privers rusus pulti į paniką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešas bijo paties tokio tipo ginklo paminėjimo. „Mes - Ukraina“ eteryje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas pažymėjo, kad žodis „balistika“ kels rusams nerimą.

Tiesą sakant, dabar ukrainiečiai turi britų „Storm Shadow“ ir prancūzų „Scalp“. Tuo pat metu Ukraina tikisi, kad Vokietija pateiks savo TAURUS, o JAV – ATACMS. J. Ihnatas sutelkė dėmesį į pastarąsias, nes tai yra balistiniai ginklai.

„Balistika prieš Rusiją... jie ten giriasi, kad numuša daug „Storm Shadow“, arba „Scalp“, na, gal ir su ATACMS padarys tą patį. Tai yra balistika. Mažai tikėtina, kad Rusijos kompleksai galės veiksmingai kovoti su ja“, – pabrėžė J. Ihnatas.

Jis pridūrė, kad šios raketos gali pataikyti 300 kilometrų ar net didesniu atstumu. O tai, kad ATACMS yra balistinės, jau pats žodis „balistika“ rusų ir Rusijos vadovybės galvose sukels nerimą.

Visų pirma, „O. Skabejevos vardu pavadinti šou bus tiesiog priblokšti šia informacija, su siaubu komentuojant, kad Ukraina gavo tokio tipo ginklą.“

 

Karo ekspertas Piotras Černikas pasidalijo savo prielaidomis. Jis pabrėžė, kad ilgai lauktos ATACMS raketos gali tikrai pakeisti karo eigą.

Visų pirma, reikia atsiminti, kad JAV eksploatuojamos 6 tipų ATACMS raketos: 3 didelio sprogumo ir 3 kasetinės. Labai galingi sprogimai išskiria didžiulį energijos kiekį, sutelktą viename taške. Raketos gali pataikyti į taikinius 300 kilometrų atstumu ir yra labai reikalingos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

 

„Tokios raketos gali efektyviai sunaikinti priešo valdymo centrus. Paprastai jie yra rūsiuose ar kituose įtvirtintuose objektuose, į kuriuos reikia prasiskverbti vienu galingu smūgiu“, – aiškino karo ekspertas.

Tarp kasetinių ginklų, kuriuos, anot „Financial Times“, turėtų gauti Ukrainos kariuomenė, yra ir galingesnių. Jie gali smogti iki 160 kilometrų atstumu. Yra ir mažiau galingų, tačiau jų smūgio nuotolis jau siekia 290 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: