Rusija ką tik metė „strateginį rezervą“. Beprotiški įvykiai Pietuose. Daromos žnyplės  ()

Rusijos kariuomenė bandė atkovoti prarastas pozicijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-05 Rusija ką tik metė „strateginį rezervą“. Beprotiški įvykiai Pietuose. Daromos žnyplės  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis gauta informacija, Ukrainos kariuomenės daliniai baigia Novoprokopivkos išvadavimo operaciją, išvalydami Rusijos kariuomenės likučius kaimo pietuose.

Rusijos kariuomenė bandė atkovoti prarastas pozicijas, tačiau jų puolimas iš abiejų pusių buvo prastai koordinuotas ir nepavyko. Apie tai savo svetainėje rašo austrų karo analitikas Tomas Cooperis.

„Kaip paaiškėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai vakar užpildžiau savo ataskaitą, vakar Rusijos oro desanto pajėgos pradėjo „visapusį“ atsakomąjį puolimą tarp Robotynės ir Verbovės. Vakarai (Robotynė – Novoprokopivka): 104-osios oro desanto pajėgos / 76-oji oro desanto divizija + 70-oji oro desanto divizija + 1429-oji oro desanto divizija. Rytai (Verbovė – Novofedorivka): 247-oji oro desanto divizija / 7-oji oro desanto divizija + 22-osios specialiosios pajėgos.

Pastebėtina, kad pažymėti Rusijos armijos daliniai, išskyrus 70-ąją MSR, priklauso „strateginiam rezervui“. Taigi Cooperis daro prielaidą, kad rusų rezervai baigiasi. Be to, anot jo, rusai neturi jokių šansų susigrąžinti prarastas pozicijas.

„Manau: taip, kovos yra (ir bus) sunkios, bet jiems nepavyks pasiekti sėkmės, įskaitant ir dėl to, kad žnyplių puolimas buvo prastai koordinuotas: Vakarų kontratakos krito į Robotynę ir Novoprokopivką, o rytų – Mala Tokmačkos kryptimi. Be to, kai kurie netgi praneša, kad kontrataka jau buvo atmušta ir rusai pasidavė, o vakare Ukrainos ginkluotosios pajėgos „sugrįžo“ prie Novoprokopivkos išvadavimo (sklando gandai, kad ryte jie išvalė paskutines rusų pasipriešinimo kišenes pietuose.

 

Darau prielaidą (ne tik aš, bet ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai ant atbrailos), kad tai „eilinė situacija Kliščijivkoje“ arba kad rusai bando kažkam laimėti laiko – nors nesame tikri, kam: galbūt pridengti sunaikintų 19-1 ir 42 MSD ir Oro desanto pajėgų dalinių atitraukimą arba jie nori pagerinti gynybines linijas į pietus“, – rašo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(172)
(3)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: