[ŽT] Pirmas taiklus šūvis. Kada prasidės mūšis už Krymą  ()

Ukrainos jūrų bepiločiai orlaiviai gerokai apribojo Juodosios jūros laivyno pajėgumus. Tačiau pagrindinis smūgis okupantams Kryme dar nebuvo suduotas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pasakojo karo ekspertas Piotras Černikas, pažymėjęs, kad apie visišką pergalę prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną dar negalima kalbėti.

Okupantai vis dar turi pakankamai įvairių klasių laivų: nuo sunkiųjų fregatų iki veikiančių povandeninių laivų ir nedidelių raketas nešančių laivų.

„Kiekviename tokiame laive yra po aštuonias paleidimo sistemas. Visi puikiai matėme, kaip veikia „Kalibr“. Jie vis dar gali išplaukti į Juodosios jūros centrą ir smogti.“ - Pažymėjo Černikas.

Nepaisant to, pasiektas tam tikras paritetas. Okupantai supranta, kad visiems jų laivams Juodojoje jūroje dabar kyla grėsmė. Ir pirmasis žingsnis didžiojo mūšio dėl Krymo link vis dėlto prasidėjo.

Kaip pabrėžė Černikas, tam, kad mūšis dėl Krymo iš tiesų prasidėtų, reikia pakankamo skaičiaus tolimojo nuotolio raketų, tiek sausumos, tiek oro. Tada pagaliau bus galima dirbti ties Krymo tiltu.

„Krymo tiltas yra pagrindinė arterija. Ypač geležinkelio linija. Jį galima sunaikinti tik didelėmis raketų salvėmis. O ne 1-2 raketomis, kurios apgadins atkarpą. Paskui ją suremontuos. Reikia sugriauti kelis šimtus metrų ir viską perimti į kontrolę. Taip, kad visi remonto ėmęsi laivai taip pat būtų sunaikinti. Pirmasis tikslus šūvis turi būti labai kokybiškas.“ - pabrėžė Černikas.

 

Būtent tada bus galima teigti, kad didysis mūšis dėl Krymo jau prasidėjo. Ukrainos kariškiams labai svarbu baigti su Kerčės tiltu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: