Odesa šokiruota. „Špyga tau taukuota, o ne rusiškas miestas.“ Kas nutiko (Foto)  (1)

Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukrainos miestas Odesa yra neva „rusiškas ir šiek tiek žydiškas“ miestas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 5 d., „Valdai“ klubo susirinkime, Rusijos agresorės prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukrainos miestas Odesa yra neva „rusiškas ir šiek tiek žydiškas“ miestas. Kremliaus vadovo kalbos stenogramą paskelbė jo spaudos tarnyba.

„Galiu pasakyti, kad Odesa, žinoma, yra Rusijos miestas. Šiek tiek žydiškas, kaip dabar sakome. Truputį. Bet dabar apie tai nekalbėsime“, – sakė Putinas.

Ukraina, įskaitant Odesos merą Genadijų Truchanovą, sureagavo į šalies agresorės prezidento žodžius feisbuke.

„Per tą laiką jūs vis dar nieko nesupratote apie Odesą. Galbūt todėl jums tai AdEsa. Odesa yra laisvas miestas. O tai reiškia, kad jis ukrainietiškas. Ir būtent jūs pasirūpinote, kad kiekvienas Odesos gyventojas jaustų neapykantą viskam, kas rusiška. Už tūkstančius nekaltai nužudytų. Už sugriautus miestus, namus ir likimus. Už jūsų raketos sugriautą Odesos šventovę – Atsimainymo katedrą. Už šiandieninę Charkivo sritį. Ir jums vis mažai. Taip, Odesa yra laisvas Ukrainos miestas, kuriam frazė „Rusijos miestas“ yra blogesnė už bet kokį kitą įžeidimą“, – rašė jis.

 
 

 

„Odesa yra ukrainietiška. O Putinas yra beviltiškas, ir jis pats tai dar kartą patvirtino“, – „Telegram“ rašė Ukrainos Rados narys Oleksijus Hončarenka.

 

Odesos verslininkas Andrejus Stavniceris Putinui atsakė dar trumpiau: „Špyga tau taukuota, o ne rusiškas miestas. Ukrainiečių ir žydų“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(3)
(228)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: