„Tai neturi precedento!“ Neįtikėtina paslaptis. Kaip „Hamas“ apgavo Izraelį  ()

Šaltinis, artimas „Hamas“, atskleidė ilgus metus trukusią Izraelio apgaudinėjimo kampaniją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 „Tai neturi precedento!“ Neįtikėtina paslaptis. Kaip „Hamas“ apgavo Izraelį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hamas“ artimas šaltinis naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad teroristinė organizacija vykdė ilgus metus trukusią kampaniją, siekdama apgauti Izraelį, kad šis manytų, jog grupuotė netrokšta ginkluoto konflikto ir gali būti nuraminta dėl ekonominių paskatų išlaikyti santykinę ramybę.

„Grupuotė „Hamas“ sukūrė įspūdį, kad ji nėra pasiruošusi kovai“, – agentūrai sakė šaltinis.

Pastaraisiais mėnesiais „Hamas“ grupuotė naudojo precedento neturinčią žvalgybos taktiką, kad suklaidintų Izraelį, sudarydama visuomenei įspūdį, kad ruošdamasi šiai masinei operacijai, ji nenori stoti į kovą ar konfrontaciją su Izraeliu.

„Izraelis juos tikrai matė, bet buvo įsitikinęs, kad „Hamas“ nenori stoti į konfrontaciją. „Hamas“ sugebėjo sukurti bendrą įvaizdį, kad jis nėra pasirengęs karinei avantiūrai prieš Izraelį“, – priduria šaltinis.

 

Buvęs patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Yaakovas Amidroras „Reuters“ sakė, kad kai kurios Izraelio sąjungininkės šalys prisidėjo prie melo, sakydamos Jeruzalei, kad „Hamas“ rodo „didesnę atsakomybę“.

„Mes kvailai pradėjome tikėti, kad tai tiesa. Padarėme klaidą. Mes neketiname kartoti šios klaidos ir lėtai, bet užtikrintai sunaikinsime „Hamas“ grupuotę“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai ()