ISW perspėja. „Rusija pradeda galingą informacinę kampaniją“  ()

Analitikai aprašo, kaip V. Putinas naudojasi „Hamas“ ataka prieš Izraelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius naudojasi „Hamas“ ataka prieš Izraelį, siekdamas propaguoti naratyvus, kuriais siekiama sumažinti JAV ir Vakarų paramą bei dėmesį Ukrainai. Karo studijų instituto (ISW) analitikai tai pažymėjo naujoje ataskaitoje.

Jie rašo, kad V. Putinas suaktyvino keletą informacinių operacijų po „Hamas“ atakos, visų pirma kaltindamas Vakarus, jog jie ignoruoja konfliktus Artimuosiuose Rytuose ir remia Ukrainą.

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad JAV ir jų sąjungininkės turėtų „įsitraukti į Palestinos ir Izraelio situacijos sureguliavimą“, „nesikišti“ į Rusijos reikalus ir neteikti Ukrainai karinės pagalbos.

Rusijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Vakarus blokuojant pastangas, kurios paskatino smurto eskalaciją, kaltindama Vakarus dėl dabartinių kovų Izraelyje. Instituto analitikai pabrėžė, kad šie Kremliaus naratyvai yra skirti Vakarų auditorijai, siekiant pasėti abejones dėl karinės paramos Ukrainai teikimo.

Be to, tokiu būdu rusai bando demoralizuoti Ukrainos visuomenę teigdami, jog Ukraina praras tarptautinę paramą, taip pat ketina patikinti Rusijos auditoriją, kad tarptautinė bendruomenė ignoruos Ukrainos karines pastangas. Analitikai perspėjo, kad Rusijos informacinė kampanija tęsis artimiausiomis savaitėmis. Institutas pastebėjo, kad kai kurie Rusijos kariniai korespondentai jau perėjo iš Ukrainos į Izraelį, teigdami, kad Vakarų dėmesys nebebus nukreiptas į Kyjivą.

 

„ISW dar negali numatyti, kaip pasikeis jų šaltinių aplinka, dėl „Hamas“ atakų Izraelyje“, – pažymėjo analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()