Galinga Blinkeno kalba. „Kol egzistuos Amerika, Izraeliui niekada nereikės gintis vienam“  ()

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas sako esąs „neįtikėtinai dėkingas“ galėdamas sugrįžti į Izraelį „šią neįtikėtinai sunkią akimirką šiai tautai, bet iš tikrųjų ir visam pasauliui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas atvyko į Izraelį ir pasakė galingą kalbą.

Jis prisiminė, kaip jo senelis bėgo nuo antisemitinių pogromų Rusijoje, o patėvis išgyveno nacių koncentracijos stovyklas.

„Atvykau pas jus ne tik kaip Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius, bet ir kaip žydas. Taip pat atvykau kaip vyras ir mažų vaikų tėvas. Negaliu žiūrėti į nužudytų šeimų nuotraukas, pavyzdžiui, motinos, tėvo ir trijų mažamečių vaikų, kurie buvo nužudyti savo namuose Nir Ozo kibuce, ir negalvoti apie savo vaikus“, – sakė Blinkenas.

„Tai buvo tik vienas iš daugybės „Hamas“ teroro aktų. Tai primena ISIS“, – sakė Blinkenas.

„Kūdikiai skerdžiami, kūnai išniekinami, jauni žmonės sudeginami gyvi, moterys išprievartaujamos, tėvai nubaudžiami mirties bausme vaikų akivaizdoje, vaikai – tėvų akivaizdoje. Kaip mes galime tai suprasti, suvirškinti? Ir vis dėlto tuo pat metu, kai mus sukrėtė „Hamas“ žiaurumas, mus taip pat įkvėpė Izraelio piliečių drąsa. Senelis, kuris daugiau nei valandą važiavo į apgultą kibucą, ginkluotas tik pistoletu, išgelbėjo savo vaikus bei anūkus“, – pasakoja jis.

„Motina, kuri mirė savo kūnu apsaugodama savo paauglį sūnų, atidavė savo gyvybę, kad išgelbėtų jį. Suteikė jam gyvybę antrą kartą. Savanorių apsaugos komandos kibucuose, kurios greitai susibūrė ginti savo draugų ir kaimynų, nepaisant to, kad jų skaičius buvo gerokai mažesnis“, – tęsia Blinkenas.

 

Jis taip pat atkreipia dėmesį į Izraelio žmonių „nepaprastą solidarumą“, ilgas eiles kraujo duodančių žmonių, iš užsienio namo parskridusius rezervistus, žmones, kurie atvėrė savo namus iš pietų perkeltiems bendrapiliečiams.

„Izraelio žmonės jau seniai ir pagrįstai didžiuojasi savo pasitikėjimu savimi, gebėjimu apsiginti net tada, kai prieš juos kyla grėsmės“, – tęsia Blinkenas.

„Žinia, kurią atnešu Izraeliui, yra tokia – jūs galite būti pakankamai stiprūs patys apsiginti, bet kol egzistuos Amerika, Izraeliui niekada nereikės gintis vienam. Mes visada būsime šalia jūsų“, – sako jis.

 

Blinkenas sveikina nacionalinės nepaprastosios padėties vyriausybės sukūrimą ir „vienybę bei ryžtą, kurį ji atspindi visoje Izraelio visuomenėje“.

„Kiekvienas, kuris nori taikos ir teisingumo, privalo pasmerkti „Hamas“ teroro viešpatavimą. Žinome, kad „Hamas“ neatstovauja palestiniečiams ir jų teisėtiems siekiams gyventi turint vienodą saugumą, laisvę, teisingumo galimybes ir orumą“, – kalbėjo Blinkenas.

„Kadangi Izraelio gynybos poreikiai didėja, kartu su Kongresu sieksime užtikrinti, kad jie būtų patenkinti“, – sakė Blinkenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()