Duotas griežtas terminas. „Tik 24 valandos.“ Kas vyksta  ()

JT mano, kad toks reikšmingas judėjimas neįmanomas „be niokojančių humanitarinių pasekmių“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-13 Duotas griežtas terminas. „Tik 24 valandos.“ Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos pranešė Jungtinėms Tautoms, kad visi palestiniečiai šiauriniame Gazos Ruože per 24 valandas turi evakuotis į pietinį Gazos Ruožą. Kaip rašo laikraštis „The Times of Israel“, remdamasis JT atstovo Stephane'o Dujarrico pareiškimu, IDF gali būti pasiruošę pradėti sausumos invaziją po šešias dienas trukusio oro bombardavimo, reaguodami į „Hamas“ ataką šeštadienį.

Tai sudaro maždaug 1,1 mln. žmonių. Ta pati tvarka galiojo visam JT personalui ir JT agentūrose, įskaitant mokyklas, sveikatos centrus ir klinikas“, – sakoma JT pareiškime.

Tuo pat metu JT mano, kad toks reikšmingas judėjimas neįmanomas „be niokojančių humanitarinių pasekmių“.

JT „ragina“ įsakymą atšaukti, kad „tragedija netaptų katastrofiška situacija“. Tuo pat metu Izraelio ambasadorius prie JT Giladas Erdanas kritikavo šią JT reakciją ir pavadino ją „gėda“.

 

„JT atsakas į ankstyvą Izraelio perspėjimą Gazos gyventojams yra gėda! Daugelį metų JT užmerkė akis į „Hamas“ ginklavimąsi ir civilių gyventojų žudymą bei infrastruktūros naudojimą Gazos Ruože savo ginklams kaupti. Dabar, užuot rėmę Izraelį, kurio piliečius nužudė „Hamas“ teroristai ir kuris vis dar bando sumažinti žalą ne kovotojams, jis pamokslauja Izraeliui“, – sakė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad būtų geriau, jei JT dabar sutelktų dėmesį į belaisvių grąžinimą, pasmerktų „Hamas“ ir remtų Izraelio teisę į savigyną.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()