Rusų milicininkai matys kiaurai sienas  (5)

Rusijos Vidaus reikalų ministerija pradėjo paskutinį naujo portatyvinio radiolokatoriaus „Dannik-5“, galinčio aptikti žmones už pastatų sienų ir kitų nepermatomų objektų, bandymų etapą, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad užbaigus bandymus bus pradėta šių prietaisų gamyba, ir jais bus aprūpinti šalies Vidaus reikalų ministerijos padaliniai. Šie prietaisai pravers ir vykdant žmonių gelbėjimo darbus stichinių nelaimių ir katastrofų vietose, teigiama pranešime.

Radiolokatorius „Dannik-5“ už betoninių, akmeninių, mūrinių ar medinių sienų bei pertvarų gali aptikti ne tik žmones, bet ir gyvūnus. Prietaisui tiesioginis kontaktas nebūtinas – jis gali veikti ir už 10 metrų nuo sienos paviršiaus.

Skelbiama, kad „Dannik-5“ gali veikti 2 stebėjimo režimais – „judėjimo“ ir „kvėpavimo“. Pastarasis suteikia galimybę aptikti už sienos pasislėpusius ir nejudančius žmones. Žmonių paieškai pakanka 10 sekundžių.

Naujasis prietaisas sukurtas Rusijos mokslinio – gamybinio susivienijimo „Spectechnika i sviaz“ specialistų, teigiama pranešime. Pranešama, kad panašūs prietaisai (pvz., „Xavier 400“ ir „Xavier ) taip pat yra gaminami Izraelyje bei kitose šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: