Dingsta rusų kareiviai. „Nėra jokio ryšio, vadai nieko nežino“ (Video)  ()

Robotynės srityje vyksta Ukrainos kontrpuolimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos uždaruose puslapiuose, kuriuose bendrauja Rusijos kariuomenės giminaičiai, pastaraisiais mėnesiais pasirodė daugybė vaizdo pranešimų apie Robotynę (Zaporižios kryptis). Rusijos kariškių motinos ir žmonos skundžiasi, kad ten dingo jų artimieji. Rusijos šaltinis ASTRA paskelbė 5 rusų moterų kreipimusis, jos ieško netoli Robotynės dingusių kariškių.

„Eilinį kartą kreipiuosi, kad dingo mano sūnus Danylas Ponomariovas... 70-asis motorizuotųjų šaulių pulkas, dar kartą kreipiuosi pagalbos. Iš pradžių sakė, kad mano sūnus žuvo. Tada sužinojau, kad sūnus buvo sunkiai sužeistas. Nebuvo. Nesusisiekiu jau pusantro mėnesio. Ieškau jo visose ligoninėse. Visur sakė, kad tokio žmogaus nėra. Pulko vadovybė irgi neduoda jokios informacijos, turiu pati ieškoti. Prašau žmonių pagalbos.“

„Ieškau vyro – Ruslano Jegorovo. Jis nebuvo išneštas iš savo pozicijų, esančių Verbovės srityje (Zaporižioje)“;

 

„Vadas paskambino. Jis sako, kad negalėjo evakuoti - tranšėjoje užpylė žemėmis. Taip pat buvo informacijos iš kolegų, kad jį susprogdino mina ir viskas. Daugiau jokių žinių“;

„Ieškau savo vyro, kuris dingo Robotynės apylinkėse“;

„Ieškau sūnaus Kuznecovo Michailo, gimusio 90-ais m. 2023 metų spalio 4 dieną jis išvyko į kovinę užduotį, o bendravimas su juo iškart nutrūko. Jo vis dar nėra. Vadai jokios informacijos neteikia, sako, kad irgi nieko apie jį nežino. Neva jie irgi neturi jokio ryšio“, – žinutėse sako rusės.

 

Atkreipkime dėmesį į tai, kad Robotynės srityje vyksta Ukrainos kontrpuolimas. Ten Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pralaužusios porą Rusijos gynybos linijų, sukūrė ir užtikrintai plečia placdarmą, kuris ateityje bus naudojamas rezervams įvesti į Rusijos ginkluotųjų pajėgų užnugarį. Kovos šioje srityje yra labai sunkios. Sprendžiant iš daugybės okupantų artimųjų kreipimųsi, Rusijos kariuomenės vadovybė net nesistengia evakuoti žuvusiųjų iš mūšio lauko. „200-ieji“ nurodyti kaip dingę, todėl jų artimiesiems galima nemokėti kompensacijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: