„Pažeidė visus žinomus Palestinos, arabų ir tarptautinius įstatymus...“ Pašiurpę net arabai. Ką padarė „Hamas“  (2)

2007 m. nuvertė Palestinos valdžią ir per perversmą užėmė Gazos Ruožą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demokratijų gynimo fondo (FDD) mokslo darbuotojas, žurnalistas Hussain Abdul-Hussain, daugiausiai dėmesio skiriantis Persijos įlankos regionui ir Jemenui, įskaitant Persijos įlankos santykius su Iranu ir Persijos įlankos taiką su Izraeliu, soc. tinkle „X“ skelbia šiurpią istoriją.

„Grupuotė „Hamas“ pažeidžia visus žinomus Palestinos, arabų ir tarptautinius (JT) įstatymus.

– 2007 m. „Hamas“ išžudė 450 „Fatah“ palestiniečių, nuvertė Palestinos valdžią (angl. Palestinian Authority, PA) ir per perversmą užėmė Gazos Ruožą. Nuo tada PA boikotavo „Hamas“.

Arabų lyga 1982, 2002 ir 2023 m. bendru sutarimu (22 valstybės narės, įskaitant Palestiną balsavo „taip“) pritarė iniciatyvai „Žemė už taiką“ su Izraeliu. „Hamas“ atsisako Arabų lygos plano, jo chartijoje teigiama, kad smurtas yra vienintelis būdas išlaisvinti Palestiną nuo upės iki jūros.

– Arabų lyga 1964 m., Islamo bendradarbiavimo organizacija 1970 m., JT Generalinė Asamblėja 1974 m., Izraelis 1993 m. – visi pripažino PLO (Palestinos išsivadavimo organizacija, – Red.) „vieninteliu ir teisėtu Palestinos žmonių atstovu“. „Hamas“ nėra PLO narys ir nepritaria PLO taikos chartijai (su pakeitimais, padarytais 1988 m.). „Hamas“ neatstovauja palestiniečiams.

 

– Arabų lyga, PLO ir JT Saugumo Taryba savo rezoliucijose 1397 ir 1515 pritarė dviejų valstybių sprendimui. „Hamas“ nepritaria nė vienai iš šių rezoliucijų ir primygtinai reikalauja sunaikinti Izraelį.

„Hamas“ yra neteisėta organizacija. 2007 m. ji išžudė palestiniečius, 2023 m. – izraeliečius. Dėl jos egzistavimo Palestinos valdžia, Egiptas ir Izraelis izoliuoja Gazą.

 

Gazos gyventojų ir palestiniečių labui, ir tam, kad izraeliečiai gyventų taikoje, „Hamas“ turi būti išardyta“, – rašo Hussain Abdul-Hussain.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(2)
(41)

Komentarai (2)