Daugiausia į kenkėjiškus tinklalapius vedančių paieškos užklausų turi „Google“  (11)

Daugiau nei du trečdaliai populiarių paieškos rezultatų paieškos sistemoje „Google“ veda į tinklalapius, kurie turi kenkėjišką programinę įrangą. Tokią išvadą savo ataskaitoje padarė bendrovė „Barracuda Networks“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai du mėnesius analizavo populiarių temų paieškos užklausas. Jie išsiaiškino, kad kenkėjiškos programos per „Google“ paiešką randamos du kartus dažniau, nei ieškant per „Bing“, „Twitter“ ir „Yahoo“ paieškos sistema kartu paėmus. Išanalizavus 25 tūkstančius populiarių paieškos temų ir 5,5 milijonų paieškos rezultatų buvo nustatyta, kad 69% „Google“ paieškos rezultatų veda į interneto svetaines su kenkėjiškomis programomis. Tarp „Yahoo“ paieškos rezultatų šis skaičius sudarė 18%, „Bing“ – 12%, o „Twitter“ – tik 1%.

Nusikaltėliai ypatingą dėmesį skiria įžymybėms. Pavyzdžiui, trijų aktorių ir vieno NFL žaidėjo pavardės pateko į kibernetinių nusikaltėlių naudojamų užklausų pirmąjį dešimtuką.

Be to, „Barracuda Networks“ bendrovės ekspertai išanalizavo 25 milijonus „Twitter“ paskyrų, norėdami išsiaiškinti požymius, pagal kuriuos aktyvumas gali būti laikomas įtartinu. Paaiškėjo, kad tik 28,9% vartotojų „išties naudojasi Twitter“. Iš 30% paskyrų nebuvo parašyta nė vienos žinutės, o 1,7% paskyrų buvo užblokuotos dėl įtartinų veiksmų su jomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)