„Aš negąsdinsiu. Tiesiog paklauskite Baltijos šalių.“ Pasaulį drebina įspūdinga Bransono kalba  (1)

„Raginu Ukrainos sąjungininkus padvigubinti pastangas, ypač karinės pagalbos srityje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tregubov's Purrple Chamber“ vartotojas savo „Telegram“ kanale skelbia įspūdingą sero Ričardo Čarlzo Nikolo Bransono kalbą.

Gerai, Muskas išprotėjo. Tačiau R. Bransonas išliko protingas. Išverčiau jo naujausią įrašą, nes jis puikus:

„Ar Ukrainos likimą traktuojame kaip futbolo rungtynes? Skaitydamas apie neseniai vykusią Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kelionę į Vašingtoną, turėjau pagrindo nerimauti, kad JAV parama Ukrainai praras pagreitį ir apimtį. Atskiri Kongreso nariai neslėpė savo paniekos Ukrainos kovai, o respublikonė Marjorie Taylor Green piktybiškai pavadino balsavimą dėl pagalbos didinimo „nesibaigiančiu čekiu“.

Nenuostabu, kad pagalba Ukrainai tapo neseniai Kongrese vykusio karo dėl vyriausybės biudžeto auka. Siekdami užkirsti kelią vyriausybės sistemos uždarymui, abiejų partijų kongresmenai ir senatoriai paskutinę minutę balsavo už laikiną įstatymo projektą, kuriame nenumatyta tolesnė pagalba Ukrainai. Tai gėdingas rezultatas, galintis turėti toli siekiančių pasekmių, ir tai padarė nedidelė Respublikonų partijos ekstremistų grupė, todėl daugelis klausia, kieno pusėje jie iš tikrųjų yra.

Visa tai baisu ne tik Ukrainai ir jos drąsiems žmonėms, bet ir visiems, kurie sugeba matyti visą vaizdą. Kad ir kiek kartočiau, to nebus per daug: Ukrainos kariuomenė saugo daug daugiau nei savo suverenitetą ir tautinę tapatybę. Jų kova yra mūsų kova. Jie kovoja ir miršta, kad tai nenutiktų mums visiems. Ant kortos pastatyta daugeliui iš mūsų brangios vertybės ir principai: laisva valia, teisinė valstybė, visuotinės žmogaus teisės. Šiuolaikinė Rusija jokiu būdu nėra ta vieta, kur bet kuris iš mūsų norėtų gyventi: tai korumpuota, paranojiška autokratija, apsėsta beprasmių imperinių ambicijų siekimo. Kritinės karinės paramos mažinimas kartu su taikos siekimu Rusijos sąlygomis nebus tik nedovanotina Ukrainos išdavystė. Tai taip pat įteisins politinį Putino šantažą, sustiprins jo melagingus teritorinius reikalavimus ir įkvėps jį tolesnei agresijai prieš Rusijos kaimynes. Aš negąsdinu. Taip jau buvo. Tiesiog paklauskite Baltijos šalių.

 

Todėl raginu Ukrainos sąjungininkus padvigubinti pastangas, ypač karinės pagalbos srityje. Nepamirškime ir Ukrainos saugumo garantijų, kurias suteikė JAV ir Jungtinė Karalystė 1994 metais, kai Ukraina atidavė savo branduolinį arsenalą. Ilgalaikis laisvo pasaulio stabilumas ir klestėjimas neturi tapti trumparegystės auka.

 

Ypač kai Ukrainos kariai mūšio lauke pasiekia daug žadančių sėkmių

Žinoma, tai nereiškia, kad Ukrainos šalininkai nenori taikos. Tačiau verta prisiminti, kad kartais tikrai reikia kovoti už taiką – kad kitos kartos Ukrainoje ir už jos ribų paveldėtų pasaulį, kuriame identiteto, suvereniteto ir laisvės negali palaužti tironija ir agresyvios politikos rykštė.

Seras Ričardas Čarlzas Nikolas Bransonas (angl. Sir Richard Charles Nicholas Branson; g. 1950 m. liepos 18 d.) – vienas žymiausių šio meto britų verslininkų, milijardierius, vienos garsiausių pasaulio verslo grupių „Virgin Group“ įkūrėjas, vadovas ir ekstremalių pojūčių bei nuotykių mėgėjas. Jis yra sukaupęs 4,9 mlrd. JAV dolerių turto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(442)
(10)
(432)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: