„Galėjo atskristi mažiausiai 40 raketų…“ Sutriuškinta Šiaurės Rytų karinė apygarda (Foto, video)  ()

Berdianskas yra apie 80 kilometrų nuo fronto linijos, Luhanskas – apie šimtą kilometrų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-18 „Galėjo atskristi mažiausiai 40 raketų…“ Sutriuškinta Šiaurės Rytų karinė apygarda (Foto, video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė pradėjo niokojančią raketų ataką Rusijos aerodrome okupuotame Berdianske, Zaporižios srityje, pranešė Rusijos prokariški Z tinklaraštininkai. Apie šį išpuolį antradienio rytą pranešė ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

„Telegram“ kanalas „Dva majora“ pranešė, kad ataka aerodrome buvo didžiulė. Kanalo teigimu, į aerodromą galėjo atskristi mažiausiai 40 raketų. „Nebuvo atsižvelgta į neigiamą mūsų aerodromų plėtros ir apsaugos patirtį“, – pabrėžė autorius. Kanalo „Poviornytije na Z voine“ duomenimis, atakai buvo panaudotos amerikietiškos ATACMS raketos. Apie tai rašo „WarGonzo“ kanalas.

Aerodromas patyrė „tam tikrą žalą“, rašė karo tinklaraštininkas Borisas Rožinas. „Telegram“ kanalas „Fighterbomber“, kuris priklauso buvusiam karo lakūnui, pranešė apie „vieną rimčiausių visų laikų smūgių Šiaurės Rytų karinėje apygardoje“.

Kanalo teigimu, yra įrangos ir personalo nuostolių.

„Beprasmiška rašyti apie tai, kad „reikia daryti išvadas, kad tai nepasikartotų“. Tai kartosis tol, kol tęsis karas“, – pridūrė „Fighterbomber“.

Išpuolio faktą patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado biuro Strateginės komunikacijos departamentas. Ataskaitoje teigiama, kad Ukrainos kariuomenė netoli Luhansko ir Berdiansko atakavo Rusijos karių sraigtasparnius ir įrangą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas rytiniame pranešime pranešė apie dviejų sraigtasparnių ir amunicijos sandėlio likvidavimą, detalių nenurodė.

 

 

Berdiansko ir Luhansko gyventojai naktį girdėjo sprogimus, rašo „Astra“. Ukrainos Melitopolio meras Ivanas Fiodorovas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tariamai užfiksuota Berdiansko aerodromo atakos akimirka. Dabar neįmanoma patvirtinti filmuotos medžiagos autentiškumo.

 

Karo analitikas Janas Matvejevas pažymėjo, kad Berdiansko aerodromas vaidina svarbų vaidmenį Rusijos kariuomenei. Anot jo, pastaruoju metu ten buvo aktyviai statomi įtvirtinimai, skirti uždengti sraigtasparnius, skrendančius į frontą Zaporižios srityje.

 

Berdianskas yra apie 80 kilometrų nuo fronto linijos, Luhanskas – apie šimtą kilometrų. Spalio pradžioje JAV kariuomenė paskelbė apie pasirengimą į Ukrainą siųsti ATACMS raketas, kurių nuotolis yra iki 300 kilometrų, tačiau buvo laukiama Joe Bideno pritarimo. Nei Ukrainos, nei Amerikos valdžia nepranešė apie šių raketų perdavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(3)
(130)

Komentarai ()

Susijusios žymos: