Žemė maišosi su dangumi. Rusija surengė didžiausią puolimą nuo 2014 m.  ()

Nors rusai patiria milžiniškų nuostolių, jie be pauzių šturmuoja vėl ir vėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis Rusijos pajėgų šturmas Avdijivkoje yra didžiausias nuo 2014 m., teigia Avdijivkos miesto karinės administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Tačiau ši istorija, kurią jie pradėjo spalio 10 d., dar nesibaigia. Dabar jau ketvirta diena šiek tiek ramiau – mažiau apšaudymų, raketų atakų, net priešo šturmo veiksmų. Jis persigrupuoja. Tris naktis iš eilės jie tempia techniką, kurią tik gali, į užnugarį remontui“, – sakė Barabašas.

Jis pažymėjo, kad artimiausiomis dienomis prognozuoja suaktyvėjusius priešo veiksmus, bet net ir dabar santykinės ramybės metu mūšiai tęsiasi visą parą.

„Šis vadinamasis nusiraminimas rodo, kad okupantai yra išsekę, pasipriešinimo pajėgų padėtis čia tikrai stabilizavosi. Bet tai pasikartos, tai dar ne pabaiga“, - mano Barabašas.

 

Spalio 18-osios rytą Ukrainos  110-osios mechanizuotosios brigados vadas Antonas Kocukonas sakė, kad rusai veržiasi į Avdijivkos apylinkes ir nori apsupti miestą. Tačiau, pasak britų žvalgybos, „sėkmingas Avdijivkos užgrobimas artimiausiu metu atrodo vis mažiau tikėtinas“. Rusai tiesiog patiria per didelius nuostolius.

(71)
(5)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: