[ŽT] Priklauso nuo modifikacijos. Kokius objektus gali pasiekti ATACMS (Video)  ()

Ukraina gavo ATACMS M39 raketas, kurių skrydžio nuotolis yra iki 160 kilometrų. Šios raketos gali pasiekti laikinai okupuoto Krymo šiaurę, pavyzdžiui, Džankojų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-19 [ŽT] Priklauso nuo modifikacijos. Kokius objektus gali pasiekti ATACMS (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, lakūnas-instruktorius ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas „24 kanalui“ paaiškino, kad šios raketos nepasieks Krymo (Kerčės) tilto. 

Gali būti, kad M39 raketos pasieks tik šiaurę nuo Krymo Džankojaus srityje. O Krymo tilto, Krymo pietuose, šios raketos nepasieks. Ten reikia raketų M39A1, kurių skrydžio nuotolis yra iki 300 kilometrų“, - paaiškino jis.

Ar Ukraina gaus M39A1 raketas?

Romanas Svitanas pažymėjo, kad Ukraina paprašė JAV ATACMS M39A1 modifikacijos raketų, kurių veikimo atstumas yra iki 300 kilometrų. Ar ginkluotosios pajėgos gaus šias raketas, priklausys nuo politinės situacijos ir Rusijos veiksmų.

„Ką rusai dabar veikia Avdijivkoje, Luhanske? JAV bijojo tokių veiksmų, todėl greičiausiai buvo priimtas sprendimas perduoti ATACMS. Be to, tai priklausys nuo situacijos raidos“, – sakė į atsargą išėjęs kariuomenės pulkininkas.

 

Kryme yra aerodromų, kuriais gali tiesiogiai naudotis rusų okupantai. Jie turi būti kontroliuojami, kad priešas negalėtų pajudėti Chersono ir Zaporožės link. Pasak karo eksperto, Ukraina gaus ATACMS, kurių nuotolis sieks iki 300 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: