Naftos milžinei BP pateiktas 10 mlrd. dolerių ieškinys dėl cheminės avarijos Teksase (Video)  (12)

Britų naftos gavybos milžinei BP pateiktas 10 mlrd. dolerių ieškinys dėl įtariamo nuodingų cheminių medžiagų nutekėjimo JAV mieste Teksas Sityje veikiančios naftos perdirbimo įmonės, trečiadienį pranešė žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teksaso advokatas Tony Buzbee antradienį pateikė jungtinį ieškinį 2 000 ieškovų vardu, susijusį su įtariama avarija, vykusia šių metų balandį ir gegužę, praneša Didžiosios Britanijos dienraštis „The Daily Telegraph“.

Teisininkas, kuris taip pat atstovauja nukentėjusiems dėl naftos išsiliejimo Meksikos įlankoje per BP eksploatuoto gręžinio avariją, sakė laikraščiui, kad jo klientai siekia kompensacijų dėl „poveikio sveikatai, tame tarpe dėl visų simptomų, susijusių su ūmiu apsinuodijimu benzolu.“

Žinia apie šią bylą buvo paskelbta tuo metu, kai BP planuoja išmokėti kompensacijas už naftos išsiliejimo padarytą milžinišką žalą klestėjusiems turizmo, žvejybos ir naftos pramonės sektoriams penkiose Meksikos įlankos pakrantės valstijose.

JAV vyriausybės ekspertai pirmadienį paskelbė, jog naftos į jūrą išsiliejo daugiau nei buvo apskaičiuota anksčiau. Pagal naujausius oficialius duomenis, per 87 dienas po avarijos, kol naftos plūsmas buvo galutinai sustabdytas, į Meksikos įlanką išsiliejo 4,9 mln. barelių teršalų.

Ši avarija buvo iki šiol didžiausias technogeninis naftos išsiliejimas jūroje.

Jeigu BP būtų pripažinta kalta dėl aplaidumo eksploatuojant grąžinį Meksikos įlankoje, jai gali tekti sumokėti 17,6 mlrd. dolerių baudų. Kompanija taip pat įsteigė 20 mlrd. dolerių fondą, iš kurio bus mokamos kompensacijos nukentėjusiems asmenims ir verslo įmonėms.

BP inžinieriai antradienį sėkmingai atliko aštuonias valandas trūkusią „statinės neutralizacijos“ operaciją, kurį leidžia tikėtis, kad pažeistas naftos gręžinys bus galutinai uždarytas.

Pastaroji katastrofa prasidėjo balandžio 20 dieną, kai naftos gavybos platformoje „Deepwater Horizon“, veikusioje už 80 kilometrų nuo Luizianos krantų, nugriaudėjo sprogimas, nusinešęs 11 darbininkų gyvybes. Platforma nuskendo po dviejų dienų nuo sprogimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)