JAV sparčiai populiarėja dyzeliniai automobiliai  (28)

Vis daugiau amerikiečių ieško alternatyvų benzinu varomiems automobiliams. Kai gamintojai siūlo pirkėjams rinktis tarp benzininio ir dyzelinio variklio, stebėtinai daug vairuotojų renkasi pastarąjį variantą, rašo „Automotive News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet atliktas tyrimas rodo, kad daugiau nei 49 proc. JAV nupirktų „Volkswagen Jetta“ sedanų ir universalų yra dyzeliniai. Tokį pat variklį rinkosi ir apie 30 proc. „Audi Q7“, 18 proc. „Mercedes-Benz“ GL ir 17 proc. BMW X5 pirkėjų.

Pastebima, kad brangiau už dyzelinius automobilius galintys mokėti pirkėjai dažniausiai renkasi Vokietijos gamintojų mašinas.

Kai kurie automobilių pardavėjai prognozuoja, kad 2015 m. JAV rinkoje dyzelinės mašinos sudarys apie 10 proc., o pasak jų, šiemet šis skaičius turėtų siekti 4 proc.

„Esame nusiteikę labai optimistiškai. Įveikėme nuo 1970-ųjų vyravusį skeptišką pirkėjų požiūrį į dyzelinius variklius. Nors ir lėtai, tačiau pirkėjai ima suprasti, kad dyzeliniai varikliai gali pasiūlyti geresnes charakteristikas“, – sakė „Bosch Diesel Systems North America“ marketingo direktorius Larsas Ulrichas.

Kiek kukliau dyzelinių automobilių perspektyvas JAV rinkoje vertina marketingo tyrimų bendrovė „J.D. Power and Associates“, kuri prognozuoja, kad dyzelinu varomos mašinos iki 2015 m. sudarys 3 proc. amerikiečių nuperkamų automobilių, o šiemet šis skaičius turėtų siekti mažiau nei 1 proc.

„JAV dyzeliniai automobiliai vis dar asocijuojasi su sunkiam darbui skirtais pikapais. Mes manome, kad paklausa augs, tačiau vis tiek išliks maža“, – sakė vienas „J.D. Power and Associates“ vadovų Mike'as Omotoso.

Europoje dyzeliniai automobiliai sudaro apie pusę naujų mašinų pardavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)