Naujas „Acer“ netbukas naudos dvi operacines sistemas: „Android“ ir „Windows XP“  (8)

Taipėjuje Taivane prasidėjusioje kompiuterių parodoje „Acer“ pademonstravo neįprastą sprendimą - mobiliuose įrenginiuose naudojamą „Google Android“ operacinę sistemą viename nešiojamame „netbook“ tipo kompiuteryje suderino su „Microsoft Windows XP“ .


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Acer Aspire One AOD255“ naudos „Android“, kaip greitai įsikraunančią sistemą, o„Windows XP“, kaip pagrindinę. „Acer“ programinė įranga „Configuration Manager for Android“ leis vartotojui pasirinkti, kurią sistemą įkrauti.

Pranešama, jog kompiuteris bus su 10.1 colių ekranu, „Intels Atom N450“ procesoriumi. Turės 1GB darbinės DDR2 DRAM atminties, 160GB kietąjį diską ir 3 celių ličio jonų bateriją.

„Taipei Computer Applications Show“ renginio lankytojams gamintojo atstovai nesutiko atskleisti tikslios kompiuterio pasirodymo prekyboje datos. Remiantis neoficialia informacija, tai turėtų įvykti netrukus, o nešiojamo kompiuterio kaina sieks apie 1000 litų.

Specializuoto skaitmeninės technikos prekybos tinklo SKYTECH.LT atstovai prognozuoja, kad toks Acer įrenginukas turės labai didelį pasisekimą Lietuvoje. Mobilieji telefonai su Android operacine sistema pamažu užkariauja Lietuvos mobiliojo ryšio rinką, o Windows dominuoja tarp kompiuterių operacinių sistemų. Prie Adroid veržimosi į visus mobiliuosius įrenginius taip pat prisideda ir augantis Google Chrome naršyklės naudojimas.

Pasak SKYTECH.LT ekspertų, Acer nėra pirma kompanija pristatanti netbuką su Android‘u, tačiau tai, jog jame naudojama dviejų itin populiarių operacinių sistemų kombinacija, tikrai prikaustys vartotojų dėmesį ir sukels susidomėjimo bangą. Žinant kompanijos pajėgumus tikimasi, kad „Acer Aspire One AOD255“ Lietuvos, ir pirmiausia SKYTECH.LT lentynas pasieks dar šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)